Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 enkla sätt att bli kvitt negativ energi runt dig


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det här är inte alls så ”New Age”-flummigt som du kanske tror. Tvärtom, negativ energi är i allra högsta grad verkligt och påverkar oss dagligen, både fysiskt och psykiskt. Men det finns enkla sätt att bli kvitt orosmolnen.

1. Tänd rökelse
Ja, det låter förstås riktigt flummigt, men att tända väldoftande rökelser med en liten enkel daglig ceremoni får dig att stressa av. Gör det till en daglig vana.

2. Prata med dig själv
Affirmationer fungerar, sedan får kritikerna säga vad de vill. Att prata med sig själv i positiva ordalag, att peppa och påminna sig själv om sina kvaliteter och styrkor blir ofta självuppfyllande. Hjärnan fastnar lätt i tankemönster. Om du vänjer den vid positiva tankar istället för negativa, så förvandlas de positiva tankarna till positiv energi. Fortsätt prata med sig själv. Upprepa saker som du tycker bra om med dig själv och vad du vill göra, så kommer det också bli lättare att göra det konkret.

3. Meditera
Du behöver inte ”kunna” meditera för att stressa av och koppla bort jobbiga tankar. Vill du så finns det massor av kurser att gå, men det räcker med att du sätter dig ensam i ett rum, sluter ögonen och fokuserar på här och nu i 5 minuter för att det ska få en positiv effekt för ditt välbefinnande. Det viktiga är att göra det här till en regelbunden vana och få pulsen att sjunka och kroppen att slappna av. Det är sådant härs om är trendigt att kalla ”Mindfulness” idag – men det viktiga är att inse att det fungerar utmärkt för att få ro och lugn i sinnet en stund varje dag. Med vårt uppskruvade samhällsklimat är det här en absolut nödvändig kontrast till vår jäktade vardagstillvaro.

4. Sjung

Även här gäller samma regel – du behöver inte kunna sjunga för att må bra. Det viktiga är att du sjunger. Studier har visat att det är rofyllt för kropp och själ att sjunga; det sänker blodtrycket, ökar din lungkapacitet och ger dig en bättre hållning på köpet.

5. Ta en promenad i naturen

En skogspromenad är oslagbart för att varva ned och sänka pulsen. Lyssna på skogens ljud, försök anpassa dig till naturens rytm. Sätt dig på en sten och bara lyssna. Njut av tystnaden och andas lugnt och djupt.

6. Tillbringa en dag vid havet
Havet och vågornas brus har samma avslappnande inverkan som skogen på stressade människor. Kan du, så tillbringa en eftermiddag med att gå längs med havet. Det fungerar lika bra med en å, älv eller en bäck. Ljudet av vatten skapar en meditativ effekt och får puls och blodtryck att sjunka.

Så där, lite att börja med

Lästips som andra har gillat

Konsten att hantera superjobbiga människor

"De kan vara kompisar, arbetskollegor, kunder eller chefer; de jobbiga människorna som förpestar ditt liv. Stefan Ekberg vet vad du ska göra med dem"
Metro

"Din kollega är en latmask, din chef kritisk till allt och din släkting bara ältar. De superjobbiga människorna finns i allas omgivning och kan göra dig både frustrerad och irriterad. Lär dig hantera dem, så blir de enklare att leva med."
Expressen

"Tycker boken hade ett suveränt upplägg, den var mycket lättläst och texterna flöt på mycket bra. Roligt att man verkligen känner igen vissa personlighetstyper i boken. Det är även lätt att gå tillbaka i boken om man stött på någon jobbig typ för att läsa om hur det var man skulle försöka göra. Den har hjälpt mig med att förstå vissa situationer med personer som jag har irriterat mig på och hur jag faktiskt ska bemöta dem. Otroligt bra bok att ha hemma, för alla, jag ska snart läsa igenom den en gång till!"
Emelie Blomqvist

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap