Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 superenkla sätt att bli en bättre människa


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla vill vi utvecklas och bli en bättre människa. Det finns tusen tips, böcker och artiklar på hur vi ska göra, men överflödet av goda råd gör att vi håller på att storkna. Vi vet helt enkelt inte var vi ska börja och blir handlingsförlamade av all information – vilket leder till att vi aldrig ens orkar påbörja en förändring.
Därför ska du här få 5 superenkla sätt att förändra dig själv på som verkligen fungerar.

1. Sätt upp mål
Det är världens vanligaste råd. Om du inte vet exakt vad du vill, så kommer du heller aldrig att få det du vill. Ändå har de flesta så vansinnigt svårt för att komma till skott och därför händer det aldrig någonting. Ta reda på exakt vad du vill. Var tydlig och specifik. Vad kan du göra för att ta ett steg närmare målet? När du vet det, så gör det. Ett litet steg om dagen räcker långt. Det viktigaste är att definiera sitt mål och komma igång. Sedan rullar det på av sig själv.

2. Ta hand om kropp och själ
Motionera regelbundet, ät hälsosamt och se till att sova ordentligt. Gör saker som du tycker är kul då och då – och du behöver inte vänta tills det är helg för att göra något roligt.
Ja, det här tillhör också de gamla vanliga, uttjatade råden vi får. Men det går inte att blunda för att om du vill åstadkomma något i livet, så måste du se till så att du mår bra fysiskt och psykiskt. Det är inget New Age-flum, utan rent sunt förnuft. Tar du hand om din kropp och själ så orkar du också bli allt du vill bli.

3. Organisera bättre
Vi lever i en tid där alla människor bara stressar runt som nackade höns. Stanna upp och ta kontroll över din vakna tid istället. Fokusera på vad som är viktigt för dig. Prioritera sådant som du tycker är viktigt på riktigt, så räcker tiden också till. Organisera din tid med ”Att göra”-listor och sätt deadlines på när saker och ting ska vara färdiga. Och respektera dina deadlines. Städa regelbundet. Var sak på sin plats innebär massor av extra tid över som vi annars slösar bort på att leta och sucka över när vi letar efter prylar.

4. Gör något nytt

Ännu en tidlös klassiker som verkligen alltid fungerar.
Gör något som du inte brukar göra. Bryta gamla vanor och trötta mönster. Lär dig något nytt. Utmana dina rädslor och din bekvämlighet och ta dig ut ur din komfortzon då och då.

5. Tänk positivt
Det räcker förstås inte att bara tänka positivt – man måste också se till att göra positiva saker - men det är en bra utgångspunkt. Det är precis som den legendariske motivationsexperten Zig Ziglar en gång sa; ”Motivation är ingenting som är permanent. Det är inte att bada heller, så jag rekommenderar att du gör båda sakerna dagligen”.

Så där, nu har du något att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap