I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

7 smarta frågor du kan ställa dig själv när du känner dig helt vilsen i tillvaron


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Exakt vad är det jag känner och varför?
Det räcket inte att svara ”deppig” eller ”på dåligt humör”. Du måste vara specifik. Är du arg, avundsjuk eller orolig? Och i fall så varför? Innan du kan bearbeta känslan måste du formulera den i ett konkret ord.

2. Hur allvarligt är problemet egentligen?
Rannsaka dig själv. Var ärlig. Vi är duktiga på att göra hönor av fjädrar och bygga berg av skitsaker. Försök se på din situation från flera olika perspektiv.

3. Finns det något jag kan göra åt saken just nu?
Om du svarar ja, så gör allt du kan för att befria dig från obehaget. Om du svarar nej, så måste du släppa taget och gå vidare.

4. Kommer det här att ha någon betydelse om ett år?
Svaret är oftast nej. Om svaret är ja, så påminn dig själv om att livet handlar om vilka val du gör och hur du kan välja annorlunda nästa gång.

5. Varför är det här så viktigt för mig?
Här måste du skilja på vems krav, behov och förväntningar du egentligen strävar efter att tillfredsställa – dina egna eller andra människors. Det är inte alltid så självklart vi inbillar oss. Om du ger dig tid till att ifrågasätta dina motiv, så kan du också ofta förändra hur du känner dig.

6. Vilket är mitt största hinder just nu?
Även här gäller det att vara specifik och inte gapa över allt som bekymrar dig. Fokusera på vad som är allra jobbigast just nu. Är det brist på tid, motivation, stöd eller för att du aldrig tycker det blir tillräckligt bra? Bryt ned problemet i mindre delar, så blir det också lättare att hitta en praktisk lösning.

7. Vilket är det enklaste lilla steg jag kan ta just nu för att komma ur min situation?
Hur jobbigt det än känns finns det alltid minst en liten, enkel sak du kan göra för att komma över tröskeln. Har du väl satt bollen i rullning brukar resten komma av sig själv.


NYHET för dig som tänker alldeles för lite på dig självt


Läs om hela innehållet:
Hur du blir din egen bästa vän


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap