Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tecken på stress


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det har aldrig pratats så mycket om stress som det gör nu. Men allt prat gör också att man blir lite bedövad och inte kan se de tecken på stress som dyker upp i ens liv och det är farligt. Att leva ett liv fullt av stress går bra ett tag men en dag smäller det till på alla håll och man orkar inte längre. Här är tydliga tecken på stress som du ska akta dig för och ta på allvar.


10 tecken på stress


1. Du blir arg väldigt snabbt
Otålighet och ilska är typiska tecken på stress. Du märker det när du plötsligt bara blir arg och skäller ut människor i din omgivning. Det kan vara din familj, dina vänner eller dina kollegor.

2. Du känner att dig överväldigad på ett negativt sätt
De minsta saker känns stora och jobbiga. Dina dagliga rutiner tröttar ut dig innan du ens satt igång med dem.

3. Du känner oro
Om du känner dig orolig och ångestfull större delen av dagarna är det tydliga tecken på stress.

4. Depression
Känner du dig deprimerad och har tappat motivationen. De saker som förut gjorde dig glad känner nästan meningslösa nu – det är tecken på stress.

5. Du är trött
Blir du väldigt trött men har ändå svårt att sova för att du oroar dig över saker? Har du svårt att hålla dig vaken på kvällen när du kommer från jobbet? Det är tecken på stress.

6. Du är mer sjuk än vanligt
Det verkar som att varenda liten förkylning som går drabbar dig och dessutom blir de seglivade och ännu mer tröttande. Det känns som att du är sjuk hela tiden.

7. Du har svårt att koncentrera dig
Du märker att det är svårt att hitta koncentrationen och att minnet blir sämre. Du påbörjar saker men glömmer bort vad du höll på med efter ett tag.

8. Ditt humör skiftar
Du kan vara glad, ledsen, arg inom loppet av minuter utan att det egentligen finns skäl till det.

9. Du börjar strunta i dig själv
Du kanske äter mer, struntar i vad du har på dig för kläder. Du städar mindre, posten ligger oöppnad och du släpper andra saker som du gjorde förut för att behålla stilen.

10. Du har brist på tid
Förut hade du alltid tid att göra saker men nu verkar det som att någon har stulit flera timmar varje dag från dig.


Nå hur gick det för dig?
Om du håller med om tre eller färre av de här punkterna så är ditt liv rätt likt alla andras, skönt. Men om du känner igen dig i fem eller fler av punkterna är det dags att stanna upp och börja tänka på att ta hand om dig själv. Du måste lära dig att bekämpa stressen i ditt liv.

Lästips

Bli Stressfri på jobbet

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.
Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap