I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Så får du livsframgång

5 tips för att faktiskt slutföra sådant som du påbörjat

Världen är full av halvfärdiga projekt. Du ska inte lägga ytterligare ett på den högen. Så här gör du för att slippa tappa lust och alltid slutföra saker som du påbörjat:

1. Ta hand om småsakerna

I grunden handlar det om att skapa tydliga rutiner. Börja med att göra klart enkla småsaker. Har du börjat städa hemma, så gör klart det. Sluta inte när du har städat klart i köket, fortsätt med de andra rummen också. Måste du ringa fem personer idag, så ring alla fem. Tänk inte att du kan ringa de två andra imorgon.

2. Acceptera att det får kännas jobbigt och obekvämt ibland
Många gör misstaget att tro att det hela tiden ska vara kul och inspirerande att jobba mot ett mål. Men så är det ju förstås inte – det kommer ta emot ibland. Var beredd på att stöta på hinder och fortsätta jobba vidare även när det känns trögt, tråkigt och jobbigt.

3. Prioritera

Det betyder helt enkelt att du varje dag bestämmer för vad som är viktigast att få gjort. Rangordna det som ska göras och håll dig till den listan. Du blir bara splittrad av att försöka göra flera saker samtidigt. Fokusera på en sak i taget. Ge den 100 % av din uppmärksamhet och energi och gör klart den innan du tar itu med nästa sak.

4. Gör det lite bråttom
Sätt deadline för när du ska vara klar med en sak och håll den. Misslyckas du så se till att ge dig själv ett kännbart straff för att du misslyckas (du får inte se matchen ikväll eller surfa på nätet mer idag). Den typen av krav gör att dina uppgifter känns mer lite ”på riktigt” och ökar också lusten att hålla motivationen uppe.

5. Hitta syftet med vad du ska göra
Handen på hjärtat – kan du förklara med en enda meningen varför du gör det du gör? Varför du vill nå ditt mål? Om syftet är fel (eller ännu värre, inte ditt eget), är risken stor att du ger upp halvvägs.


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se