Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla sätt att sluta förminska dig själv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Skillnaden mellan att vara ödmjuk och flexibel och att bara förminska sig själv för att passa in eller slippa jobbiga konfrontationer är enorm. Det är inte heller alltid så lätt att hitta balansen mellan ödmjukhet och att ta för sig utan att bli betraktad som en självupptagen buffel. Men så här gör du för att sluta se ner på dig själv och samtidigt bjuda in andra människor att göra likadant.

1. Lyssna på vad du säger till dig själv
Vi är vår egen värsta fiende. Hur elaka och nedlåtande folk än är mot oss, så är vi oftast mycket hemskare och hårdare i tonen mot oss själva. Bli uppmärksam på din inre röst som klagar och gnäller på dig. Skriv upp varje gång du säger sådant som ”Jag kan inte”, Åh, jag är så himla dum.” Jag vet inte” … så blir du mer uppmärksam på allt skit som du säger om dig själv. Ju mer du tränar på att lyssna (och korrigera) allt negativt och nervärderande som du säger till dig själv, desto lättare får du att sätta stopp för sådana tankar.

2. Byt ut negativa mot positiva ord
Blunda för ord som ”nej”, ”kan inte”, ”orkar inte”, ”jag förstår inte”, ”jag är för dum” osv. Ersätt dem med peppande, uppmuntrande ord. Du kan om du vill.

3. Byt ut dina vänner
Omgivningen påverkar oss mycket mer än vi tror. Vi bli helt enkelt de vi umgås med, så se över vilka du umgås med. Byt ut alla sura, negativa människor och alla som bara gnäller och klagar mot positiva, motiverade och stöttande personer.

4. Skapa positiva historier till dina mål
Hjärnan har en fantastisk förmåga att älta negativa tankar. Men hjärnan har precis lika lätt för att bygga vidare på positiva tankar. Därför ska du hitta en positiv historia som du kan knyta till de mål som du har. Det kan till exempel handla om hur du ser dig själv jobba framåt och lyckas nå de mål som du, oavsett vilka hinder som dyker upp, faktiskt också når. Det ger energi och skapar självförtroende.

5. Konfrontera dina rädslor
Rädslor är det som håller oss tillbaka. Vi vet vad vi har, men inte vad vi får. Många av oss sitter hellre still i båten än gungar den. Men konfrontera dina rädslor. Vad är det du är rädd för? Finns det fog för din rädsla eller är det bara inbillning och osäkerhet? Vad är det värsta som kan hända om du vågar ta lite mer risker? Ta ett steg i taget för att bena upp dina rädslor och se om det finns en väg runt dem som gör att du kan se på saker mer positivt. När vi tittar närmare på våra rädslor, så inser vi ofta att det värsta som kan hända inte är så farligt som man trodde. Det kanske till och med är så att vinsterna är värda riskerna.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap