Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 tecken på att din partner inte respekterar dig


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Din partner dyker upp överallt hela tiden – och utan förvarning
I början av en relation kan det kännas smickrande att din partner inte kan få nog av dig och vill vara tillsammans med dig precis hela tiden. Men ett sådant beteende kan snabbt förvandlas från gulligt och kärleksfullt till ett påträngande kontrollbehov om han/hon ständigt dyker upp när du har som mest att göra på jobbet, är mitt uppe i ett yogapass eller äter lunch med kollegor eller vänner.

2. Din partner kan inte prata klarspråk
Se upp med personer som aldrig vill säga saker rakt ut. Att vara konflikträdd är en sak, att ständigt skylla ifrån sig eller manipulera dig att tro att du sagt (eller inte sagt) saker och ting är att undergräva din respekt.

3. Din partner använder sex som en förhandlingsvara
Att lova sex för att få sin vilja fram eller att vägra sex för att straffa sin partner är ett steg närmare avgrunden för alla slags relationer.

4. Din partner är inte stolt över dig

Alla behöver bekräftelse då och då, inte minst från sin partner. Att säga till varandra ”Jag är stolt över dig” visar på gemensam respekt och uppskattning. Får du aldrig höra de orden även om du själv säger dem?

5. Din partner vägrar kompromissa

Det är oundvikligt om man lever ihop med en annan människa att man bråkar och har olika åsikter om saker och ting. Ibland räcker det med småsaker för att riskera ett fullskaligt krig. I ett hälsosamt förhållande finns det inga vinnare när det gäller gräl. Det handlar om att ge och ta. Hur är det med din partner? Vägrar han/hon kompromissa?

Lästips som andra har gillat

Konsten att hantera superjobbiga människor

"De kan vara kompisar, arbetskollegor, kunder eller chefer; de jobbiga människorna som förpestar ditt liv. Stefan Ekberg vet vad du ska göra med dem"
Metro

"Din kollega är en latmask, din chef kritisk till allt och din släkting bara ältar. De superjobbiga människorna finns i allas omgivning och kan göra dig både frustrerad och irriterad. Lär dig hantera dem, så blir de enklare att leva med."
Expressen

"Tycker boken hade ett suveränt upplägg, den var mycket lättläst och texterna flöt på mycket bra. Roligt att man verkligen känner igen vissa personlighetstyper i boken. Det är även lätt att gå tillbaka i boken om man stött på någon jobbig typ för att läsa om hur det var man skulle försöka göra. Den har hjälpt mig med att förstå vissa situationer med personer som jag har irriterat mig på och hur jag faktiskt ska bemöta dem. Otroligt bra bok att ha hemma, för alla, jag ska snart läsa igenom den en gång till!"
Emelie Blomqvist

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap