Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 gamla osanningar om din hälsa som du kan skrota nu


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


1. ”Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen”
Visst, äpplen är fortfarande nyttiga och fulla med fibrer och C-vitaminer. Men forskning har visat att de inte hjälper ett dugg om din kropp angrips av virus och bakterier.

2. ”Du förlorar 90 % av kroppsvärmen från huvudet”
Och därför måste man alltid ha mössa på sig när det är kallt ute – det har vi hört sedan vi var barn. Men sanningen är inte så enkel – det finns fortfarande inte bevis på att man förlorar mer värme från huvudet än andra delar av kroppen. Vi förlorar värme från alla delar av kroppen som inte är täckta av något när det är kyligt ute – däribland ansikte och huvud om vi inte använder mössa.

3. ”Knäck inte med fingrarna – du kommer få problem med lederna när du blir gammal”
Ännu en djupt inrotad klassiker som föräldrar i alla tider använt för att slippa det hemska ljudet som uppstår när man drar i sina fingrar tills de knakar. Några bevis för att ovanan leder till artros eller artrit finns fortfarande inte.

4. ”Du måste vänta minst en timme efter du har ätit innan du badar”
Annars får man kramp och riskerar att drunkna – sades det. Men argumentet håller inte. Sanningen är snarare den motsatta – att simma utan att ha ätit ordentligt kan leda till kramp för att magmusklerna inte fått tillräckligt med energi.

5. ”Det är kallt ute, klä dig varmt så du inte blir förkyld”
Men kyla har ingenting med förkylning att göra. Vi blir inte förkylda för att det råkar vara kallt ute, utan för att vi vintertid tillbringar mer tid inomhus och trängs med människor som är förkylda och smittar oss med sitt förkylningsvirus.

6. ”Allt ätbart som hamnar på golvet kan ätas om det inte ligger kvar mer än tre sekunder”

Forskare vid Rutgers University i New Jersey har dock konstaterat att bakterierna hinner smutsa ned matbiten redan efter en sekund, så tänk på det innan du stoppar den där kolan som råkade hamna på golvet i munnen.

Där ser du

NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap