Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Varning – om du är missnöjd med ditt liv, så måste du göra det här nu!


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Livet är kort och döden är oändlig, lär någon ha sagt.
Tycker du att det låter skrämmande och deprimerande?
Grattis och välkommen till verkligheten för det är nämligen precis så det är.
Därför har du ingen tid att förlora om du vantrivs med ditt liv.
Det här är vad du måste göra direkt – du har ingen tid att förlora.
Tick, tack, tick, tack …

1. Sluta tyck synd om dig själv
Om du har kört fast och bara trampar vatten i en trist, händelselös tillvaro, så nöj dig inte med att bara klaga för att ingenting blir som du hade velat. Säg inte sådant som ”Jag har mest otur i hela världen, mitt liv är meningslöst. Jag kan inte göra något rätt”. Du kommer absolut ingenstans med den attityden. Den som sitter fast i den här tankesörjan missar alla chanser till positiva förändringar som faktiskt dyker upp.
Det är dags att sluta gnälla. Du blir hjälplös så fort du börjar identifiera dig själv som ett offer. Du kan be andra om hjälp för att nå dina drömmars mål, men i slutänden ligger det ändå bara på dig själv att få till en förändring. Det är ditt liv och ditt ansvar. Vad har inspirerat dig förut? Är det musik? En person? En bok? Lyssna på musiken igen, prata mer med personen eller läs om boken.
2. Fokusera på tro istället för på tvivel
Alla människor tror på någonting och det behöver inte innebära tro i någon religiös mening, men tror det gör vi alla. Det finns ingen objektiv sanning som vi kan luta oss emot. Tvivel är bara en tanke, varken mer eller mindre. Tvivel är en negativ tanke som begränsar oss i onödan. När vi tänker ”Äh, det här kommer aldrig att gå”, så är det en övertygelse som är tillräckligt stark för att se till att vi faktiskt också misslyckas. Om du istället tänker ”Det här fixar jag”, så blir den övertygelsen precis lika stark och resulterar dessutom i att du klarar det du tänkt göra. Hemligheten med att alltid lyckas är alltså att tänka om och tänka rätt – och tro på dig själv istället för att låta rösten i ditt huvud lura dig att tro att du är för feg, för dum eller för obildad.

3. Våga leta efter alternativ
Allt är inte alltid svart eller vitt. Det finns inga hopplösa situationer, bara utrymmen för nya infall och nya alternativ.
Alla beslut som vi tar – och det gäller även att bestämma sig för att få bättre självförtroende – handlar alltid om att väga fördelar mot nackdelar. Det handlar om att hitta alternativ. Om att hitta den balans som krävs för att kunna ta ett beslut när vi ställs inför ett avgörande ögonblick och avgöra vilka konsekvenserna blir efter att vi tagit det beslutet.
”Vad har jag att vinna på om jag gör så här nu”? ”Vad kommer att hända om jag väljer att inte göra det nu”? ”Vad är det värsta som kan hända”?, ”Kommer fördelarna att överväga nackdelarna”? och ”Vilka blir de långsiktiga och kortsiktiga konsekvenserna av mitt val”?

4. En tanke att tänka när du tror livet är slut
Varje morgon när du vaknar finns det alltid någon annan som också vaknar och som har tio gånger värre bekymmer än du.

5. Ställ positiva frågor, så får du positiva svar
Om du ställer negativa frågor får du negativa svar. Det finns inga positiva svar på frågorna, ”Varför händer det här mig?”, ”Varför gjorde jag inte så?” och ”Tänk om?” etc. Skulle du tillåta att någon annan ställde samma demoraliserande frågor till dig som du ställer till dig själv? Jag tvivlar på det, så stanna upp och ställ frågor som knuffar dig i en positiv riktning. T.ex. ”Vad har jag lärt mig av den här erfarenheten?” ”Vad har jag kontroll över?” och ”Vad kan jag göra direkt nu för att komma framåt?”


Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap