Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt att lyckas med det omöjliga


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är lätt att drömma stort och vackert. Det är betydligt svårare att förverkliga riktigt stora utmaningar – och att orka gå vidare när motgångarna kommer slag i slag. Det är då vi börjar tvivla på våra förmågor och tappar fokus och motivation. Men det finns en del enkla tips som kan göra stor skillnad mellan att lyckas och att ge upp i förtid.

”Inget är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.”
Det är ett bra citat som tillskrivits både Winston Churchill och Walt Disney. Men det är irrelevant vem som egentligen sa så. Det viktiga är att ta fasta på innebörden i orden.


Så här gör du för att lyckas med det omöjliga:

1. Det är dina egna tankar som begränsar dig
Om vi förutsätter att något ska vara så svårt att vi inte klarar av det, så blir det ofta en självuppfyllande profetia. Anledningen till det är att det nästan alltid blir som vi förväntar oss. Om vi fokuserar på rädslan för att misslyckas begränsar vi oss själva och blockerar oss från att utnyttja vår fulla kapacitet. Negativa tankar utan någon egentlig grund hindrar oss från att prestera så bra som vi egentligen kan. Byt ut negativa ord mot positiva, det lurar hjärnan att sporra dig själv istället för att motarbeta dig och göra dig nervös. ”Spännande”, ”intressant” och ”utmanande” är bra ord. Tänk på att hjärnan anpassar sig efter våra ansträngningar och gillar att bli utmanad. ”För svårt” blir en definitionsfråga och du kan lät flytta fram gränserna för vad du tror att du inte klarar om du bara fortsätter att sträva framåt.

2. Hur äter man en val?
Svaret är enkelt: Man äter en liten bit i taget. Samma sak gäller när du ska lyckas med något stort och svårt. Dela upp uppgiften i mindre, hanterbara delmoment och fokusera på att få klart varje delmål, ett i taget. Strunta i slutmålet. Fokusera på här och nu och fira när du har gjort klart ett delmål.

3. Sänk kraven på dig själv
Att sänka kraven på sig själv är inte detsamma som att fuska eller medvetet göra avkall på kvalitet i det man gör. Ibland är kompromisser nödvändiga för att lyckas nå ett riktigt stort och svårt mål. Men var noggrann med att se till så att målet är överkomligt. Omöjligt ska inte vara detsamma som orealistiskt.

4. Koppla av mellan varven
Att lägga saker och ting åt sidan med jämna mellanrum betyder inte att du har gett upp eller har slutat ta ditt mål på allvar. Ibland behöver vi fokusera på något annat än prestationen i sig för att orka kämpa vidare. Se till att ha kul under tiden som du strävar efter ditt mål, både genom att njuta av svårigheterna med att nå fram och genom att helt koppla bort jobbet och göra något helt annat istället.

5. Skilj på person och prestation
Inse att det omöjliga ibland kan vara omöjligt att nå, oavsett hur mycket tid du lägger ned på att förverkliga din dröm. Men påminn också dig själv om att även om du misslyckas med att nå ditt mål, så är du aldrig misslyckad som person. Din prestation är en sak, du som individ är en annan. Lär av misstagen och sök upp nya, omöjliga mål – eller börja om och försök igen.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap