Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla tips för att få en mycket lugnare tillvaro


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Livet blir precis vad vi själva gör det till – och ibland krånglar vi till det alldeles i onödan. Stressa mindre, så upptäcker du också mer – och mår garanterat mycket bättre.

1. Uppskatta det du har
Och sluta sukta efter allt som du (tror) att du saknar för att må bra. Lär dig uppskatta allt du har upplevt istället för att gräma dig över allt som du (eventuellt) har missat. Diagnosen FoMo (”Fear of Missing Out”) drabbar allt fler sönderstressade människor i västvärlden.

2. Sov ordentligt
Du missar ingenting viktigt om du slutar stressa för att hinna se alla korkade TV-program, överskattade serier och ge tummen upp för alla meningslösa uppdateringar och desperata rop på uppmärksamhet från alla dessa bekräftelse-junkies som förpestar din tillvaro. Stäng av mobilen och TV:n. Läs en bok istället och se till så att du sover ut ordentligt. Det gör vardag enklare och mindre stressad.

3. Sätt upp långsiktiga mål
Fokusera på vad du vill ha ut av livet i det långa loppet istället (kanske ett hus vid havet) för att jaga ifatt allt sådant som du tror du måste ha just nu (en ny mobil, nya möbler eller nya kläder) för att bli lycklig. Vi gör alla samma fel alldeles för ofta – vi förväxlar behov med ett onödigt ha-begär.

4. Sänk farten
Du blir inte mer populär, mer effektiv och mer värd bara för att du jagar för att fylla varenda minut under varenda dag i din agenda med aktiviteter. En fullmatad agenda betyder ingenting mer än att du lurar dig själv och andra att tro att du är viktig och betydelsefull. Våga lägga undan din kalender. Satsa på fler blanka sidor. Sänk farten i tillvaron. Allt behöver inte gå i 190 knyck i timmen. Det samma gäller helger och under semestern – sluta hetsa fram aktiviteter för att kunna skryta på Instagram om vilket intressant och omväxlande, kulturellt och spännande liv du lever. Våga göra ingenting ibland. Våga ha lite tråkigt. Den verkliga utmaningen är tuff – sätt dig på en sten i skogen, utan mobil, och bara andas ett tag. Vågar du?

5. Läs en om gammal favoritbok
Att plocka fram och läsa om en gammal favoritbok är som att träffa en gammal riktigt god vän. Det kommer också att påminna dig om minnen som du har förknippade med när du läste boken första gången – och chansen finns att du upptäcker nya detaljer och får nya perspektiv på historien.

Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap