Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du ska lämna mobilen hemmaSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Nej, din mobil är inte en naturlig del av kroppen, även om många tycks tro det. Världens vanligaste fråga har blivit; ”Var är min mobil”?
Du har antagligen inte ens tänkt på att det kan finnas fördelar med att inte ha telefonen i högsta hugg 24/7. Men det finns det faktiskt. Vågar du utmana dig själv och lämna mobilen hemma en dag?

1. Du slipper bli distraherad
Du kan försöka intala dig själv att du inte blir stressad av att höra mobilen plinga i ett kör. De flesta kan inte motstå frestelsen att kolla alla de meningslösa meddelanden, filmklipp och uppdateringar som splittrar vår koncentrationsförmåga och stjäl tid från oss varje dag. Mobilen har blivit vår tids största tidstjuv och distraherar oss mer än någonting annat.

2. Du kan skapa lugn och ro
Utan mobilen slipper du sitta på helspänn och känna dig tvungen att svara på alla meddelanden som ramlar in eller prata med en massa människor som bara är sällskapssjuka. Pendlar du till jobbet kan du läsa en bok istället eller bara titta ut genom fönstret och låta tankarna flumma i lugn och ro.

3. Du kan lära känna nya människor

Internet för människor närmare varandra, sägs det. Se dig omkring i en tunnelbanevagn, ett tåg eller en buss. Alla sitter med näsan i mobilen, totalt uppslukade av kvällstidningarnas låtsasnyheter och annat hjärndött trams. Upptäck också vad som händer de gånger ett tåg stannar och det inte finns något när tillgängligt. Då kan främmande människor plötsligt börja prata med varandra – visserligen oftast bara genom att klaga på hur dålig uppkopplingen är, men ändå … Det uppstår ändå en mänsklig kontakt som snart börjar bli lika sällsynt som mynttelefoner.

4. Du lär dig leva mer i nuet
Allt fler människor lever sitt liv genom mobilen. De upplever inte konserten de är på eftersom de är alldeles för upptagna med att filma och kommentera på nätet. Men när ska folk egentligen hinna titta på alla de tusentals bilder på eleganta maträtter och vackra solnedgångar som de plåtar? Har du ingen mobil med dig blir syn- och hörselintrycken så mycket starkare. Du lever här och just nu och kan ta till dig upplevelsen så mycket bättre.

5. Du värnar om din integritet
Människor under 25 vet inte vad ordet ”integritet” betyder. Det finns snart ingenting som folk inte delar med sig av. Ingenting verkar för privat eller för betydelselöst för att berätta på om på sociala medier. Men handen på hjärtat – hur viktigt tror du det egentligen är för resten av världen att veta att du har köpt nya skor eller trampade i en hundskit? Världen behöver inte veta vad du åt till frukost eller hur dåligt du sov i natt.


Vågar du prova?

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap