Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt att hitta motivation när det tar emot


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Hemligheten med att inte låta motgångar, misstag och besvikelser sätta käppar i hjulet stavas ”attityd”. Det handlar om att ändra på din egen attityd och börja se möjligheter istället för svårigheter.

1. Ta en time-out
Det är viktigt att få lite distans till saker och ting när du kör fast. Istället för att bara tröska vidare, så ta en paus. Gör något helt annat ett tag. En time-out ger dig möjlighet att få andrum och se på problemet ur andra infallsvinklar.

2. Sök positiv feedback
Prata med stödjande och uppmuntrande människor. Låt deras energi och entusiasm ge dig nya krafter till att ta tag i ditt projekt på nytt.

3. Allt vara inte för evigt
Svackor är tillfälliga. Intala dig att verkligheten ser ut så. Ibland går det bra, ibland går det sämre. Ingenting är beständigt – varken motgångar eller framgångar. Ju snabbare du lär dig att livet ser ut så, desto lättare får du att hantera besvikelser och skapa ny motivation till att ta nya tag.

4. Tänk positivt

Även om vi inte kan kontrollera det som händer runt oss eller undvika misstag och motgångar, så finns det en viktig sak som vi alltid kan styra – våra egna tankar. Tysta din inre negativa gnällspik genom att påminna dig själv om allt bra du lyckats med hittills och fokusera på alla dina bra egenskaper. Säg högt till dig själv att du kan om du vill.

5. Fokusera på lösningen, inte på problemet
Det är oftast det största felet de flesta av oss gör. Vi blir så handlingsförlamade av att älta det som gått snett att vi inte har energi nog för att istället leta efter en lösning på problemet.

Kom ihåg att känslor i livet bara är tillfälliga


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap