I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

5 smarta sätt för att hantera jobbiga människor
Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns två sorters människor – de som inte själva är medvetna om hur jobbiga de är för andra och de som njuter av att irritera sin omgivning. Du har säkert båda typerna i närheten mest varje dag.
Så här gör du för att hantera dem:

1. Sätt gränser
Det är upp till dig själv att bestämma hur mycket tid och energi du ska ge till jobbiga människor. Sätt en gräns för hur mycket gnäll, tjat och skvaller du vill lyssna på. Ja, det kan vara jobbigt, men det finns inget annat sätt om du vill bli kvitt personen i fråga. Tänk så här – om du inte själv röker, skulle du då sitta kvar i ett rum fullt av rökare och andas in all skit utan att säga ifrån?

2. Håll koll på ditt humör
Låt inte gnällspiken locka dig att falla in i samma trall. Håll koll på dina egna känslor och undvik att negativa strömningar påverkar ditt eget humör. Du kan själv välja hur du vill känna, så gör det. Låt inte andra bestämma att du ska känna dig deppig, arg eller irriterad.

3. Välj dina strider
Fråga dig själv om det är värt besväret att ge dig in i en diskussion med personer som du bara irriterar dig på. Måste du tvunget markera din åsikt? Förändrar det er relation? Nio gånger av tio är det inte lönt att ta strid om skitsaker.

4. Inse att du inte kan förändra andra människor
Gör allt du kan för att distansera dig från alla människor som gör dig irriterad, sur och arg. Gå undan, byt avdelning eller säg upp bekantskapen med människor som du egentligen inte vill umgås med. Sluta slösa tid på vänner som du behåller bara av gammal vana.

5. Fokusera på lösningarna, inte på problemen
Tänk på hur du ska minimera kontakten med de som du stör dig på istället för att fokusera på hur irriterande och jobbiga de är och på vilka sätt de gör ditt liv miserabelt.Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se