Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt för att hantera jobbiga människorSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns två sorters människor – de som inte själva är medvetna om hur jobbiga de är för andra och de som njuter av att irritera sin omgivning. Du har säkert båda typerna i närheten mest varje dag.
Så här gör du för att hantera dem:

1. Sätt gränser
Det är upp till dig själv att bestämma hur mycket tid och energi du ska ge till jobbiga människor. Sätt en gräns för hur mycket gnäll, tjat och skvaller du vill lyssna på. Ja, det kan vara jobbigt, men det finns inget annat sätt om du vill bli kvitt personen i fråga. Tänk så här – om du inte själv röker, skulle du då sitta kvar i ett rum fullt av rökare och andas in all skit utan att säga ifrån?

2. Håll koll på ditt humör
Låt inte gnällspiken locka dig att falla in i samma trall. Håll koll på dina egna känslor och undvik att negativa strömningar påverkar ditt eget humör. Du kan själv välja hur du vill känna, så gör det. Låt inte andra bestämma att du ska känna dig deppig, arg eller irriterad.

3. Välj dina strider
Fråga dig själv om det är värt besväret att ge dig in i en diskussion med personer som du bara irriterar dig på. Måste du tvunget markera din åsikt? Förändrar det er relation? Nio gånger av tio är det inte lönt att ta strid om skitsaker.

4. Inse att du inte kan förändra andra människor
Gör allt du kan för att distansera dig från alla människor som gör dig irriterad, sur och arg. Gå undan, byt avdelning eller säg upp bekantskapen med människor som du egentligen inte vill umgås med. Sluta slösa tid på vänner som du behåller bara av gammal vana.

5. Fokusera på lösningarna, inte på problemen
Tänk på hur du ska minimera kontakten med de som du stör dig på istället för att fokusera på hur irriterande och jobbiga de är och på vilka sätt de gör ditt liv miserabelt.Lästips som andra har gillat

Konsten att hantera superjobbiga människor

"De kan vara kompisar, arbetskollegor, kunder eller chefer; de jobbiga människorna som förpestar ditt liv. Stefan Ekberg vet vad du ska göra med dem"
Metro

"Din kollega är en latmask, din chef kritisk till allt och din släkting bara ältar. De superjobbiga människorna finns i allas omgivning och kan göra dig både frustrerad och irriterad. Lär dig hantera dem, så blir de enklare att leva med."
Expressen

"Tycker boken hade ett suveränt upplägg, den var mycket lättläst och texterna flöt på mycket bra. Roligt att man verkligen känner igen vissa personlighetstyper i boken. Det är även lätt att gå tillbaka i boken om man stött på någon jobbig typ för att läsa om hur det var man skulle försöka göra. Den har hjälpt mig med att förstå vissa situationer med personer som jag har irriterat mig på och hur jag faktiskt ska bemöta dem. Otroligt bra bok att ha hemma, för alla, jag ska snart läsa igenom den en gång till!"
Emelie Blomqvist

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap