Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 livsnödvändiga frågor att få svar på innan du flyttar ihop med någon


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Varför ska vi bo ihop?
Svaret på den frågan är inte alls lika självklar som det kan verka. ”För att vi älskar varandra och vill vara tillsammans” är det mest förutsägbara svaret – men det är egentligen inget bra svar. Tänker ni flytta ihop för att det blir billigare att dela kostnader för en bostad istället för två? För att det blir mer praktiskt?

2. Hur ser ert liv ut om 5 år?
Det är svårt att förutse framtiden, men det är ändå viktigt att försöka hitta en del ledtrådar om det finns risk att ni utvecklas åt varsitt håll och glider isär. Vad vill ni jobba med om fem år? Vill ni ha barn då? Vill ni bo kvar i samma lägenhet? Vill ni köpa hus? Vill ni bo kvar i samma stad?

3. Hur ser era värderingar ut?
Allt som är udda, charmigt och spännande med en person blir snabbt irriterande, jobbigt och ett problem så fort den första förälskelsen lagt sig. Har du koll på era respektive vanor och ovanor? Hur mycket av din nuvarande livsstil är du beredd att ge upp, dra ned på eller kompromissa om?

4. Hur hanterar ni ekonomin?
Ska ni dela alla utgifter 50-50 – även om den ena av er tjänar mer? Vad händer om din partner bestämmer sig för att börja plugga igen? Är du beredd att ta över hans/hennes utgifter då under några tuffa år? Är det självklart att ni ska ha en gemensam ekonomi? Finns det några fördelar med att ha delad ekonomi? Vem bestämmer vad som är onödigt att lägga pengar på?

5. Vem ska göra vad?
Det är lätt att lova varandra att man ska hjälpas åt med allt hushållsarbete – men så fort vardagen tränger sig på så blir det snabbt annat ljud i skällan. Ett berg av disk, kläder på golvet, en trasig fönsterlist, skitiga fönster och tomt i kylskåpet. Vem tar itu med sådant som ingen av er egentligen orkar göra – ni jobbar ju lika mycket och är precis lika trötta när ni kommer hem på kvällarna …

6. Hur viktigt är det med egentid?
Är det självklart för er båda att ni behöver vara ensamma ibland? Att inte bara umgås med andra par som ett par? Finns det tid över att umgås med egna, gamla vänner? Kan du låta din partner bara slappa bort en dag eller en helg helt själv?


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap