Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 fördelar med att vara gift


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Jag vet att det inte är politiskt korrekt att hylla familjen i dagens Sverige, men det struntar jag i. Här kommer tio fördelar som jag upplever med att vara gift. Ibland behöver vi alla påminnelser om hur värdefullt ett äktenskap eller en långvarig relation mellan två människor kan vara.


1. Du har någon att komma hem till varje kväll.
Det finns inget bättre än att ha min fru att komma hem till efter jobbet. Hur tufft det än har varit på jobbet så finns alltid mötet med min fru att se fram emot.

2. Du har någon att bygga ett liv tillsammans med.
Det finns ingen poäng med att kämpa och bygga saker om man inte har någon att dela det med. Det är vad som gör livet värt så mycket. Man kan stå ut med mycket om man bara vet att det finns ett syfte med det. Min fru och den familj vi skapat tillsammans är det syftet. Det är de som gör att jag gillar att jobba hårt för deras skull.

3. Du har någon som alltid är din bästa vän.
Folk kommer och går genom livet men din partner finns alltid där. Min fru är min bästa vän. Vi tycker om samma saker och bygger vår spännande värld med nya mål hela tiden. Vi stöttar varandra och hjälper varandra att bli bättre.

4. Du har någon som kan hjälpa dig när du snubblar.
Förr eller senare serverar livet dig något som du inte klarar av att hantera själv. När det händer är det skönt att veta att det finns en person där som stöttar dig.

5. Du har någon som säger sanningen till dig.
Ibland är det svårt att höra sanningen. Men det finns ändå saker som vi behöver höra. Ofta är det ens partner som står för de sanningarna som hjälper oss att bli bättre.

6. Du har någon att krama när du haft en dålig dag.
Det finns inget bättre när man har haft en dålig dag än att komma hem och få en stor kram av sin fru.

7. Du har någon som hjälper dig att bli en bättre människa.
Att vara gift är att få utmaningar från en annan person så man inte stagnerar och blir för bekväm. Min fru hjälper mig att hålla mig på tå och vilja göra nya spännande saker som jag antagligen inte skulle göra själv.

8. Du har någon som vet allt om dig.
Det är skönt att veta att det finns en person som vet allt om dig och ändå älskar dig. Du har en person att anförtro dig till.

9. Du har någon som tycker som du.
Ibland behöver man någon som lyssnar och bara är sympatisk. En person som ser saker som du ser dem. Ibland vill man bara ha någon som håller med.

10. Du har någon som älskar dig för den du är.
En bra fru talar om för dig det du behöver höra och motiverar dig att växa på ett sätt som känns motiverande och bra men som älskar dig för den du är.

Lästips som andra har gillat

Lyckliga relationer - 228 hemligheter om hur man gör en bra relation - fantastisk

”Det som jag gillar bäst med boken är att den har tydliga konkreta beskrivningar, lättläst. Boken lyckliga relationer har hjälpt mig att bli en bättre partner och en närmare relation med tjejen – jag kan verkligen rekommendera alla att läsa boken!”
Johan Lindberg, Gävle

"Här har vi en bok som skulle kunna rädda tusentals förhållanden varje år. För mig är det tyvärr försent. Om jag hade läst den här boken två år tidigare så kanske min älskade hade varit kvar hos mig. Tack ändå."
Vill vara anonym

"Jag gillar att det går att använda boken som en manual och att testa saker varje dag. Alla tips passar ju inte alla men många gör det och jag och min fru har en bra relation men med den här boken kommer den garanterat att bli som ni lovar – fantastisk. Allt handlar om att jobba för det."
Jonas Svensson, Stockholm

”Att hålla en relation varm och levande är ett arbete och den här boken hjälper verkligen till med det arbetet. Tack för att ni har skrivit den.”
Karin Lindgren, Vallentuna

"Jag gillar att den har så olika tips. Det gör att den kan passa alla som vill hålla sin relation vid liv. Själv har jag gömt den och använder den för att överraska min fru och bli lite mer spontan och mindre gnällig. Det fungerar."
Thomas Bengtsson, Skogås

"Jag älskar den. Tipsen, formatet, påminnelserna om att man faktiskt måste jobba lite för att hålla lågan vid liv. Tack."
Christina Karlsson, Göteborg

"Det bästa är att man kan ha den när det blir lite tråkigt i en relation. När hösten slår till och man gärna blir sittande som två påsar framför TV:n. Boken ger så bra tips om hur man får upp energin och suget igen. Jag har till och med fått med min man på en date. Det trodde jag aldrig."
Veronica Robertsson, Göteborg

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Lästips
Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap