Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 enkla sätt att förbättra ditt liv på bara 10 minuter


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland suger livet och det verkar inte finnas något som kan lyfta humöret eller förändra tillvaron. Men så illa är det aldrig. Här kommer en handfull tips på hur du enkelt kan förbättra ditt liv på bara 10 minuter.

1. Rör på dig
Ta en långpromenad, jobba, gå till gymmet eller cykla en runda. Att motionera gör underverk för både kropp och hjärna, inte minst när allt känns skit. Eller prova yoga.

2. Ta en tupplur
Och skaka av dig tanken på att man ”inte får” lämna allt och bara sova en stund mitt på dagen eller när allt tar emot. Att sova på saken är inte bara en uttjatad klyscha – det är en vana som ofta gör stor skillnad. Man får ofta nya perspektiv på sina problem efter en enkel tupplur.

3. Prata med andra
Det är lätt att vilja krypa under en sten när det känns jobbigt. Men våga räcka ut en hand och be om hjälp Många gånger räcker det med att prata av sig för att tillvaron ska kännas lite ljusare igen. Goda råd från människor som bryr sig om dig kan förstås också hjälpa dig ur krisen.

4. Skapa egentid
Ge dig själv en chans att lära känna dig själv. Lyssna på dina innersta tankar. Våga vara ensam då och då och acceptera att du känner som du gör och varför. Att hitta sig själv är inget flum. Det är livsviktigt för att må bra.

5. Lyssna på musik
Det finns mängder av studier dom visar att vi mår bättre av att lyssna på musik. En brittisk forskare vid namn David Lewis-Hodgson kom fram till att lyssna på Marconi Unions låt minskade testgruppens stressnivåer med 65 %. Vilken musik mår du bra av lyssna mer på?

6. Skratta mer
Titta och lyssna mer på sådant som gör dig glad och lockar till skratt. Att se några avsnitt av din favoritkomediserie innan du sover är ett tidlöst sätt att vakna med ett leende på läpparna.

7. Lägg undan din mobil
Stäng av datorn också. Logga ut och stäng av alla sociala medier då och då. Bruset stressar snart sönder en hel generation. Våga lyssna på dina egna tankar istället.

8. Läs böcker
Att läsa handlar inte nödvändigtvis bara om verklighetsflykt. Böcker ger inspiration och nya perspektiv på dina egna problem och vardagssituationer.

9. Lär dig ett nytt ord
Om du inte orkar göra något annat, så gör åtminstone det. Lär dig ett nytt ord varje dag. Då blir du alltid lite klokare än du var igår.

10. Säg nej
De flesta av oss har svårt att säga nej. Vi säger ja fast vi menar nej för att slippa riskera bli utpekade som tråkiga, negativa och självupptagna. Men lär dig att säga nej oftare – och framför allt när du verkligen menar nej och inte ja.Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap