Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 tips för hur du ska släppa taget om allt som tynger dig och fokusera på att komma vidare istället


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ge aldrig upp.
Det är ett mantra som vi ständigt bombraderas med – och det är en bra inställning att bära med sig i livet när motgångarna radas upp.
Men … inga regler utan undantag.
Ibland är det mycket smartare att släppa taget och gå vidare. Det kan vara svårt och jobbigt att tvingas inse att man är inne på fel spår
Men att släppa taget är inte detsamma som att ge upp.
Att släppa taget är inte detsamma som att kapitulera.
Det handlar om att byta fokus.
Ibland måste vi stänga en dörr för att kunna öppna en annan.

Det här är tre saker som folk som lyckas i livet lär sig att släppa taget om:


1. Sådant som fungerade förut, men som inte längre fungerar
Det kan låta självklart att ge upp sådant som inte längre fungerar. Men vi klamrar oss gärna fast vid gamla vanor, trots att vi vet att de inte är bra för oss eller särskilt produktiva. I dagens samhälle förändras allt snabbare än någonsin förut. Det som var framtiden igår tillhör historien imorgon. Acceptera att det inte går att blunda för förändringar om du inte vill kvarlämnad i ett moln av damm. Släpp taget om gamla fördomar, värderingar och rutiner. Vänd ryggen till allt som inte längre fungerar. Ifrågasätt din tillvaro, dina vanor och rutiner. Ja, det är svårt och speciellt om det är sådant som du investerat mycket tid och energi åt. Men världen förändras och du måste förändras med den.

2. Allt som bara slukar tid och energi och inte ger någonting tillbaka
Om du lägger ned för mycket energi på något som inte ger dig det resultat du vill ha, så är det dags att stanna upp och titta närmare på vad du gör fel. Skrota allt sådant som bara slukar tid och energi och inte ger något resultat. Det kan vara dåliga rutiner, brist på självdisciplin eller kanske tidstjuvar i form av sociala medier, vänner eller annat som sätter käppar i hjulet. Sätt upp en deadline för hur länge du är villig att hålla på med något och vilket resultat du förväntar dig. Ger du mer än du får tillbaka, så släpp taget om det. Det är inget misslyckande att ge upp på det här viset. Der betyder bara att du är modig nog att omvärdera din situation och dina resurser.

3. Människor som inte är stöttande och inte delar samma mål och attityd
Det är sant som det brukar sägas – du blir en kombination av de fem personer som du tillbringar merparten av din tid med. Därför måste du själv bestämma vilka människor du omger dig med. De påverkar dig så mycket mer än du tror. Släpp kontakten med de som bara gnäller och kritiserar. Vänd ryggen till de som inte delar samma mål och har samma inställning som du. De kommer bara begränsa dig. Håll inte fast vid gamla vänner och bekanta av gammal vana. Umgås med de som ger dig energi, inspiration och puffar dig framåt istället.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap