Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Lever du i ett tråkigt förhållande? Här är 3 tips för att få fart på relationen igen


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Skapa en gemensam ”Bucket”-lista
Det finns säkert massor av saker som ni har pratat och drömt om att göra tillsammans – men som alltid tar vardagen över och alla de där planerna stuvas undan, ibland för alltid. Men även om ni har barn, jobb och mycket annat att stå i, så går det alltid att skapa tid för att hitta tillbaka till era gemensamma drömmar – och till varandra. Skriv en ”Bucket”-lista och återuppväck era gamla drömmar. Med specifika mål blir det också lättare att göra tid för att förverkliga dem – och genom att skapa gemensamma mål får ni också möjlighet att återupptäcka varandra.

2. Damma av gamla minnen
Istället för att bara klaga på varandra, gnälla över jobbrelaterade saker och andra vardagsproblem, så gör det till en vana att istället damma av gamla, trevliga minnen – allt sådant som får er att skratta. Varannan kväll innan ni ska sova, eller när ni lagar mat, så kn du berätta om ett roligt gemensamt minne. Nästa gång är det din partners tur. Gemensamma minnen som får er att skratta för er också närmare varandra. Det kan fungera som en påminnelse om varför ni hittade varandra och fortfarande är tillsammans.

3. Gräla på ett nytt sätt
Det är ingen idé att låtsas att man kan leva tillsammans med en annan människa utan att bråka då och då. Men det finns smarta sätt att gräla på. Istället för att dra upp gamla saker som din partner gjort sig skyldig till eller gå till personangrepp och säga saker som man egentligen inte menar, så gör som Marshall och Lily i TV-serien ”How I Met Your Mother”. När de är mitt uppe i ett gräl, så kan vem som helst av dem säga ”Paus” och då omedelbart avbryta grälet. Genom att ta en time-out får ni en chans att tänka igenom lite vad ni faktiskt grälar om. Titta närmare på orsaken till grälet. Finns det någon vettig orsak till det ni bråkar om? Kan ni se problemet ur varandras perspektiv?


Det kan låta klyschigt, men gräset är faktiskt inte alltid grönare på andra sidan även fast det kan kännas så ibland Ta hand om varandra.

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap