Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 tips för att studsa tillbaka efter en separation


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Tänk på att du som person är inte synonymt med din relation
Det är lätt att blunda för sin egen person och se på din partner i en relation som en gemensam identitet. Men du är ju ändå alltid du, även om du gjort uppoffringar, förändrats och kompromissat. Undvik att se på en kraschad relation som ett misslyckande – se det istället som en möjlighet att hitta tillbaka till dig själv och till dina gamla intressen och annat som kanske fått läggas på hyllan under årens lopp. Fokusera på vem du vill bli istället för vem du har varit i ett förhållande. Damma av gamla hobbies.

2. Tänk på vad du kan lära av det du upplevt
Separationer är tuffa, men kan samtidigt bli en värdefull påminnelse om saker man kan lära sig undvika. Det finns alltid saker man kan lära av de misstag man begått. En separation kan ofta visa sig vara ”a blessing in disguise” – du får en ny chans att börja om och att hitta tillbaka till dig gamla jag. Till en person som kan dra lärdom av det som hänt under en relation och använda de erfarenheterna till att växa som individ.

3. Tänk på hur du kommer att känna dig om 5 år
Tid läker kanske inte alltid alla sår, men den lägger en hinna över sådant som vi upplevt som jobbigt och besvärligt. Och med tiden får vi också nya perspektiv på saker och ting. Det är förstås svårt att tänka sig hur du kommer att känna dig 5 år efter din separation, men intala dig själv att du själv har alla möjligheter att se till att skapa en bättre tillvaro för dig själv och att du om 5 år kommer leva precis så som du vill leva för att må som allra bäst.


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap