Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt för dig som företagare att skrota dåliga vanor och bli 100 % mer produktiv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla egenföretagare vet att det tar emot ibland. Många gånger kan vi inte själva styra flödet av kunder och klienter eller påverka samhällsklimatet. Men istället för att bara sitta still i båten och vänta på bättre tider, så finns det alltid saker som du kan göra för att få bättre snurr på verksamheten.

1. Gå igenom dina rutiner
Om du gör som du alltid har gjort, så kommer du att få samma resultat som du alltid fått. Det är ingen hemlighet. Befinner du dig mitt uppe i jobbig downperiod, så ta tillfället i akt och granska dina vanor och rutiner. Var brutalt ärlig och rannsaka dig själv, dina vanor (och ovanor) och ditt sätt att jobba. Kan du förändra någonting? Kan du börja jobba lite tidigare? Kan du lägga om ditt arbetsschema helt och hållet kanske? Måste du gå ut och äta lunch varje dag? Om du verkligen tittar närmare på dina rutiner, så kommer du säkert upptäcka att det finns massor av saker som bara rullar på av gammal vana och som du kan ändra på och få bättre fart på ruljansen.

2. Välj events med omsorg
Det här låter förstås motsägelsefullt, men även om det är nyttigt att mingla på diverse företagsevents och knyta nya kontakter som kan bli värdefulla, så gäller det att vara taktisk. Har du egentligen någon verklig nytta av att gå på den där festen eller tackar du ja till en inbjudan bara för att det är kul att vara ute bland folk och få gratisdrinkar en sen kväll? Och den där frukostmötet på ett flott hotell … Är det egentligen bara en ursäkt för att komma bort från kontoret en stund och slippa fixa egen frukost?
Var ärlig och tänk efter. Istället för att slösa tid på sådana här – trevliga, men ofta meningslösa – happenings kan du sova gott istället och därmed också ta itu med din arbetsdag, pigg och utvilad.

3. Boka in tidiga morgonmöten
Det är ett väldigt effektivt sätt att få viktiga saker gjorda redan före frukost – men en rutin som få fortfarande använder sig av. Genom att boka upp möten så tidigt som möjligt slipper du och den du ska träffa både rusningstrafiken och blir garanterat inte störda av allt det där som stör mitt på dagen. Varför inte träffa folk över en ”early bird”-frukost och bolla idéer och lösningar medan era konkurrenter fortfarande står yrvakna hemma i badrummet och borstar tänderna?

4. Skrota gemensamma arbetsplatser
Många egenföretagare håller på att knäckas av ensamheten och flyttar därför in på företagshotell. För en del fungerar det säkert bra – här finns kanske många som jobbar i samma bransch som du och som du kan knyta kontakter och byta idéer med. Men för många blir det bara en maskerad jakt på sällskap och socialt umgänge. Alla som delat arbetsplats med andra vet att det krävs inte för mycket att bli distraherad. Mobiler som ringer, det är folk som skrattar, vill fika eller snacka över en cigarrett. Självdisciplinen sätts på hårda prov och i de flesta fall rasar produktiviteten. Om du ska dela din arbetsplats med andra, så se till så att du kan stänga om dig och att folk respekterar att du inte vill bli störd.

5. Skaffa fler mentorer
Räcker det inte med en, undrar du?
Svaret är nej – det blir tusen gånger mer värdefullt om du har en grupp av mentorer som kan ge dig flera olika perspektiv och som puffar dig och ditt företag i rätt riktning. Kan du hitta en grupp entreprenörer som har samma attityd och värderingar som du? De behöver inte tvunget jobba i samma bransch som du - det räcker med att ni trivs ihop och kan träffas en gång i veckan och bolla idéer, tankar och förslag på hur ni kan hjälpa varandra att få fart på era respektive företag.

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap