I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Bättre relationer

5 tecken på att ert förhållande går att rädda
Även om det är kris i förhållandet finns det alltid ett sätt att komma på rätt köl igen. Kolla den här listan om din relation är dömd att misslyckas eller om det finns chans att få kärleken att blomma igen.

1. Vi kan fortfarande prata med varandra
Bra – en öppen och ärlig kommunikation är grunden till alla fungerande relationer. Om ni kan prata med varandra finns det också möjlighet att formulera era problem och gemensamt hitta en lösning. Det värsta som kan hända är att bara en av parterna vill försöka uttrycka sin oro och sina tvivel. Det finns inget värre än två människor som bara försöker tiga ihjäl varandra och sina problem.

2. Vi rör fortfarande vid varandra
Ännu en grundbult i en fungerande relation. Finns den fysiska omtanken om varandra kvar finns det också hopp. Det behöver inte tvunget handla om att ni har regelbundet sex, att ni bara kramas, pussas eller rör vid varandra lite varje dag är ett halmstrå som är värt att greppa efter.

3. Vi försöker vara jämlika och dela på hushållssysslorna
Bra – om ni hjälper varandra visar ni respekt och det är också en bra grund att bygga vidare en relation på. Om en av parterna är helt slut när det är kväll finns det förstås ingen ork eller lust kvar att vara romantisk.

4. Vi har samma värderingar och gillar att göra samma saker
Alla människor förändras och våra relationer förändras med oss. Men om ni fortfarande har samma grundinställningar och strävar åt samma håll finns det alltid hopp. Det är inte konstigt om den ena partner tröttnar på att hans/hennes man/fru bara vill sitta hemma och inte göra saker tillsammans. Kan ni öppet prata om vad ni vill göra med er tid och resten av livet tillsammans kan ni också hitta en gemensam värld att fortsätta leva i. Vill en av er flytta till stan och den andra bo kvar i huset på landet eller en av er vill resa medan den andra nöjer sig med att sitta hemma så uppstår förstås en krasch förr eller senare.

5. Vi kan fortfarande skratta ihop
Skratt är också en viktig form av kommunikation. Kan ni skratta ihop och om samma saker så kan ni säkert också lösa en tillfällig svacka i relationen.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se