Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

7 tecken på att det är dags att släppa taget NU!


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Du förväntas offra dina egna värderingar och framstå som en person som du innerst inne inte alls är lik
Om du låter andra människor styra vad du tänker, tycker och vill göra så ger du dem samtidigt makt att förändra dig som person. Du kommer aldrig att må bra om du låter någon bestämma att du ska spela teater.

2. Du blir ständigt sviken

Det spelar ingen roll om det handlar om jobb eller privatliv – lär dig sätta en gräns för hur mycket svek du accepterar. Om samma person fortsätter att svika är det dags att släppa taget för gott. Han eller hon kommer aldrig självmant släppa kontrollen över dig då, utan fortsätta utmana ditt förtroende.

3. Du känner dig mindervärdig
Känner du underskattad, förbisedd och tagen för given är det dags att stanna upp och bryta kontakten med den sortens människor.

4. Du hittar på ursäkter för att rättfärdiga andras svek
Det här är vanligt. Vi skapar ursäkter för att slippa konfrontera människor i vår närhet: ”Han var ju så upptagen” … ”Hon menade säkert inget illa” …
Men är alla dina ursäkter verkligen ärliga?
Många gånger är de inte det. Då är det dags att gå vidare.

5. Du är alltid den som (förväntas) göra uppoffringar

Det är inte fel att vilja andra människor väl, men gränsen mellan att hjälpa och helt blunda för sina egna behov, drömmar och planer är hårfin. Om du är ständigt stressad, deppig och trött är det ofta ett tecken på att du offrar dig själv för att tillfredsställa andra människor och glömmer bort att ta hand om dig själv.

6. Du kokar inombords, men säger inget högt
Det är ohållbart i längden att hela tiden lägga lock på sina känslor och åsikter för att passa in och inte framstå som besvärlig, konstig eller provokativ. Rannsaka dig själv – vad tycker du egentligen och hur ofta tiger du istället för att säga vad du har på hjärtat. Alldeles för sällan, eller hur …?

7. Du blundar för nuet och hoppas att saker och ting ska förändras av sig själv

Det är lättare att blunda för tillvarons alla problem och brister istället för att ta itu med dem. Du lurar dig själv att tänka att det brukar ju bli bra ändå med tiden – även om man inte själv gör någonting. Innerst inne vet du att du bara lever i en lögn och att bubblan du gömmer dig i förr eller senare kommer att spricka.


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap