Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Citat om självdisciplin


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

”Det enda “ja” du behöver för att följa dina drömmar är ditt eget.”
Okänd

”Uthållighet är en av de svåraste disciplinerna, men det är till den som håller ut som den slutliga segern kommer.”
Buddha

”Din framtid är inte ett resultat av slumpvisa val. Din framtid är en specifik plats som först skapas i ditt sinne och sedan skapas med dina handlingar.”
Darryl L. Mobley

“Självrespekt är en frukt av disciplin. Känslan av värdighet växer med förmågan att säga nej till sig själv.”
Abraham J. Heschel

“Den första och bästa segern är att besegra jaget.”
Plato

“Talang utan disciplin är som en bläckfisk på rullskridskor. Det blir massor av rörelse, men du vet aldrig om det går framåt, bakåt eller i sidled.”
H. Jackson Brown, Jr.

“Det är inte tillräckligt att ha fantastiska kvaliteter. Vi måste också kunna hantera dem.”
La Rochefoucauld

"Vi är vad vi upprepade gånger gör, kompetens är inte en handling, utan en vana."
Aristoteles

“Det finns inga genvägar till någon plats som är värd att åka till.”
Beverly Sills

"Håll dig själv ansvarig för en högre standard än någon annan förväntar sig av dig. Ursäkta aldrig dig själv. Tyck aldrig synd om dig själv. Var hård mot dig själv och ha överseende med alla andra."
Henry Ward Beecher

“Håll dig borta från folk som förminskar dina ambitioner. Små människor gör alltid det, men de stora människorna får dig att känna att du också kan bli stor.”
Mark Twain

“Om vi inte disciplinerar oss själva, så kommer världen att göra det åt oss.”
William Feather
“Bra påbörjat är hälften gjort.”
Aristoteles

“Bergstoppar inspirerar ledare, men det är dalarna som får dem att mogna.”
Winston Churchill

“Självdisciplin är att odla. Det kräver att du har kontakt med dagens handlingar och morgondagens resultat. Det finns en säsong för att så och en säsong för att skörda. Självdisciplin hjälper dig att skilja på dem.”
Gary Ryan Blair

“Varje gång du är frestad att reagera på samma gamla sätt, så fråga om du vill vara det förgångnas fånge eller framtidens pionjär.”
Deepak Chopra

Om du lägger tillräckligt många “imorgon” på hög, så kommer du att upptäcka att du har samlat massor av tomma “igår”.
Harold Hill

“Den bästa dagen i ditt liv är den då du bestämmer att ditt liv är ditt eget. Inga undanflykter eller ursäkter. Ingen att luta dig mot, att vara beroende av eller skylla på. Gåvan av livet är din – en fantastisk resa – och du ensam är ansvarig för kvaliteten på den. Det är dagen då ditt liv börjar på riktigt.”
Bob Moawad

“Disciplin väger gram, ånger väger ton.”
Okänd

“Du måste avgöra vilka dina främsta prioriteter är och sedan ha modet att med ett trevligt leende och utan ursäkter säga nej till andra saker. Och sättet att göra det på är att ha ett större “ja” som brinner inombords.”
Stephen Covey

“Möjligheter knackar på dörren en gång, men frestelser lutar sig mot dörrklockan.”
Okänd

”Om du inte har tid att göra det rätt, när ska du ha tid att göra om det?”
Okänd

”Stålsätt ditt sinne. Mjuka upp ditt hjärta. Tillfredsställ din själ.”
Okänd

”Varje kväll bör vi göra ett bokslut. Vilken svaghet behärskade jag idag? Vilka frestelser kunde jag stå emot? Vad lärde jag mig som är bra för mig? Våra laster försvinner av sig själv om de varje dag granskas och bemöts otrevligt.”
Seneca

Att skaffa sig kunskap betyder inte i sig att du växer. Växandet sker när du det du har lärt dig ändrar hur du lever ditt liv.

Det vi inte gör idag kommer inte att vara färdigt imorgon.

Den som väntar på de perfekta förhållandena, idéerna eller planerna för att komma igång kommer aldrig att åstadkomma särskilt mycket.

Om du fortsättar att göra som du gör nu, så kommer du att fortsätta få det du får nu.

Disciplin är att välja det du mest av allt vill ha framför vad du vill ha just nu.

Livet är inte lätt, speciellt inte om du har planerat att åstadkomma något som är värt något.

I början måste du säga ja till massor av saker för att upptäcka och etablera dina mål. Senare måste du säga nej till massor av saker för att kunna koncentrera dig på dina mål.

Att vara upptagen och att vara produktiv är två olika saker

Du behöver inte nöja dig med det lilla. Det är ett enkelt val du kan göra varje dag.

Livet är fullt av möjligheter att känna dig precis som du vill känna dig.

Din framgång handlar inte bara om dig, Det handlar om hur du kan skapa positiva saker för din omgivning.

Att säga nej till rätt personer ger dig tid och resurser att säga ja till rätt möjligheter.

Du kan höja ribban eller vänta på att andra ska göra det. Hur som helst, så kommer den att höjas.

Att vara lite vilse är inte dåligt. Det betyder att du växer och att du tänker.


Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap