I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 supersmarta sätt att träna din hjärna att bli fokuserad och effektiv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland räcker det inte att man jobbar med sin hobby. Man skulle kunna tro att det är det bästa som finns, att göra det man helst av allt vill göra hela dagarna. Men ibland går det ändå grus i maskineriet. Man får helt enkelt inte något vettigt gjort, trots att viljan och ambitionen finns där. Och läggs flera saker på hög, så blir stress en bidragande orsak till att det tar emot ännu mer. Att multitaska är inte lösningen här.
Gör så här istället:

1. Planera din dag
Använd en almanacka och dela in din dag i olika pass. Skriv upp vad du ska göra under varje pass. Det kan vara en halvtimmes pass, en timme eller kanske bara en kvart. Det viktiga är att du gör vad du ska göra under passet – och slutar när tiden är ute. Det här enkla tipset hjälper dig att få din hjärna att ”zona” in – dvs. göra rätt saker under en utsatt tid.

2. Hitta ett ostört utrymme
Se dig omkring – är din omgivning verkligen den optimala för att göra det du ska i? Leta efter ett bättre ställe där du kan ”zona” in på dina uppgifter utan att bli störd. Du kan kanske jobba i ett studierum på biblioteket? Du ska kanske hyra eller låna en lokal och inte sitta hemma och jobba med alla distraktioner som finns hemma. (Det kan räcka med att posten ramlar in – du blir nyfiken och så tappar du fokus och drivkraft.)

3. Sätt upp gränser
Kan du inte stänga in dig helt och tvingas ha folk i din närhet, så sätt upp gränser. Lär dem respektera att du mellan klockan si och så jobbar och inte vill bli störd. Gör inga undantag, för då lär de folk att det alltid finns en chans att du gör nya undantag.

4. Meditera en stund

Gör det gärna innan du sätter igång med en uppgift. Och det behöver inte vara så komplicerat. Googla efter en enkel teknik och ge dig själv 10 minuter att bara andas och koppla bort allting innan du tar itu med någonting.
Lästips som andra gillat

Konsten att sätta smarta mål - och att nå dem

”Boken fick mig att öppna ögonen för att jobba mer målinriktat. Den här boken ligger nu som grund i vårt nya tänk när vi ska presentera vår marknadsplan. Mycket lättläst och bra bok.”
Jonas Andersson, Scantec Lab

"Jag har använt boken vid uppsättning av affärsmål för en enhet och den har hjälpt mig med principer och guidelines, Boken gav mig tankar att reflektera över när det gäller målsättningar.”
Ronny Eryd

”Den tog upp både jobbet och privat, allt hör ju ihop. Jag fick veta för ett år sedan via en utvärdering att jag inte var så strukturerad. Jag chockade mig själv och min omgivning. Men när jag började fundera lite på det så var det nog ganska sant. Jag är duktig på att kasta upp bollar men inte att ta ner. Jag måste börja jobba med mål så jag vet att jag kommer i mål och att jag jobbar mot rätt mål. Det är ett pågående arbete kan jag säga. Jag här läst flera böcker från ert förlag och det jag tycker bästa om är böckerna är korta och koncisa, lull-lullet är bortskalat. De innehåller praktiska tips för att komma vidare. De är dessutom roliga att läsa vilket höjer värdet ytterligare.”
My Oscarsson, Saferoad

"Boken har hjälpt mig med att stanna upp och fundera på vad jag vill, och hur jag på ett målmedvetet sätt kan ta mig dit. Jag ska nog gå tillbaka till boken då och då, det kan löna sig."
Pernilla Jansson, Ateljé Smått & Mått HB

”Boken har hjälpt mig att skapa bättre beslutsunderlag i mitt företagande. Jag har lättare att hålla rätt kurs och följa en plan. Boken var pedagogisk och bra.”
Appelgren, Arevenue

”Boken var en effektiv och innehåll inspirerande sammanfattning av ett viktigt ämne. Jag använder mig av ”målkedjor” när jag sätter upp mål, vilket leder till bättre måluppfyllnad.”
Peter Magnusson, Marinshopen R.M. AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap