Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

11 sätt att lyfta sig själv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland suger allt. Det är likadant för alla. Då är det viktigt att veta vad man kan göra för att få fart igen. Det kan fungera bra med en kombination av att vara lite tuff och att vara snäll. Vi ska se....

11 sätt att lyfta sig själv

1. Skapa din egen definition av vad framgång är. Att hjälpa sina barn och ha en lycklig familj eller att bli bra på sitt jobb är en mycket bättre måttstock på framgång än statussymboler.

2. Lyssna på dig själv på natten. Vad det än är som talar med dig när du ska somna så ska du lyssna. Oftast är det just då vi är närmast oss själva. Vad säger den där rösten om vad du borde göra?

3. Var glad över misstagen du gör. Om ett tag kommer de att förvandlas till roliga historier som du kan berätta för andra.

4. Öva på att vara modig. Vi har alla våra rädslor men genom att öva på att göra något fast du är rädd för det får dig att växa. Nya saker är läskiga. Jag vet det. Du vet det. Vi gör det i alla fall.

5. Åk med. Det här låter flummigt men universum ger oss konstant påminnelser och försöker dra oss i en riktning. Märker du av de här påminnelserna? Börja tänka på dem och följ med.
Acceptera att livet oftast är ljummet. Om du tror att livet ska vara kick efter kick efter kick så kommer du att vara besviken under större delen av ditt liv. Jobba för att skapa det du genuint känner att du vill ha så kommer kickarna oftare.

6. Gå inte i Facebookfällan och tro att alla andra har det så underbart hela tiden. Facebook är världens största lögnfabrik. Om alla statusuppdateringar var sanna så skulle världen bara bestå av ständigt leende och lyckliga människor. “Sitter i Madrid i solen och dricker en härlig kopp kaffe med min älskade”. Jag vet inte hur det är med dig men när jag är som lyckligast med min fru så har jag inte en tanke på att i samma stund berätta det för resten av världen.

7. Bete dig “som om”. Föreställ dig hur du skulle vilja vara mer. Mer självförtroende, mer karismatisk, roligare eller vad som helst. Tänk på den versionen av dig själv i ditt vardagliga liv och börja imitera.

8. Bli av med det du är rädd för. Har du en fobi – besök en terapeut. Är du bara rädd för något, jobba för att bli av med det. Rädslor är onödiga handikapp som försvårar livet.

9. Sluta vara nojig över åldrar. Din 30-40-50-årsdag kommer inte att kännas som din 30-40-50-årsdag. Vuxna är bara äldre barn, När du blir äldre kommer du du inte att känna dig som du tror just nu. I det stora hela kommer du att känna dig som du gör nu, men förhoppningsvis lite klokare och mer mer självförtroende. Var inte rädd för att växa upp.

10. Glöm aldrig att de bästa resultaten kommer när du har fokus på ett litet område – ju mindre desto bättre. När dina ansträngningar sprid över stora områden kommer de inte att få samma kraft. Sprid inte ut dig själv för mycket. Det leder bara till stress.

11. Det är de små sakerna i livet som fastnar och blir viktiga, så var uppmärksam på dem. Det kan vara att se ditt barn sova, laga mat med familjen. Skratta med en gammal vän. Det är de riktiga sakerna som livet är gjort av.

Lite att tänka på när livet suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap