Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 smarta sätt bli bättre på att tro på dig själv när ingen annan gör det


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland känner man sig övergiven, missförstådd och sig ensammast i världen. Oftast handlar det om att vi begränsar oss själva genom att hela tiden söka bekräftelse och godkännande hos andra människor. Vi glömmer gärna bort att folk egentligen är mycket mer intresserade av sig själva än att kritisera, bedöma och ens ta sig tid att hålla koll på vad andra gör.
Eleanor Roosevelt, fru till president Franklin D. Roosevelt, slog huvudet på spiken när hon en gång sa: ”Ingen kan få dig att känna dig mindre värd utan ditt medgivande.”
Inse att livet är för kort för att bry sig om vad andra tycker och låta dem begränsa dig. Ju äldre vi blir, desto tuffare blir vi och desto mer upptäcker vi hur få människor det finns som förtjänar vår tid och vänskap. Genom att tro på dig själv, så kommer du också att bli mer handlingskraftig, vilket innebör att du en gång kan se tillbaka på ett liv där du gjorde mer av vad du själv vill göra och mindre av allt det som andra människor tycker du ska göra för att slippa bli omkörda av dig.

1. Stå för vad du tror på
Om ditt mål är att leva ett hälsosamt liv, så är det viktigt att göra val som stöttar det målet. När dina val stämmer överens med dina avsikter, så får du automatiskt större tro på dig själv eftersom det blir så tydligt för dig var du är på väg, oavsett vad andra säger.

2. Gör mer sådant som stämmer överens med den du är och det du tror på
Gör mer av allt sådant som stämmer överens med dina värderingar. Då får du automatiskt ett bättre självförtroende. Om du däremot gör saker som inte stämmer överens med dina värderingar, så förlorar du hoppet så fort det börjar ta emot.

3. Tala om för dig själv att du kan
Tänk på vad du säger till dig själv. Om du alltid talar om för dig själv att du är för dum för lat eller för okunnig, så resulterar det i ett misslyckande. Ställ dig framför hallspegeln och se på dig själv. Säg högt: ”Jag kan om jag vill, jag tror på mig själv”. Det låter knasigt, men det är förvånansvärt effektivt om du lyckas göra det till en vana.

4. Hitta andra människor som stöttar dig
Att vara självgående är nog så bra, men ibland behöver vi yttre stöd och uppmuntran. Det är lättare att tro på sig själv när man delar sina mål och ansträngningar med andra. Leta efter människor som jobbar mot samma mål som du och bygg relationer med dem som delar dina värderingar och avsikter.

5. Gör alltid ditt bästa
När du vet att du har gjort ditt bästa, så spelar det inte så stor roll om det inte blev exakt som du ville.

6. Fira dina framgångar
Ja, gör det. Fira även mindre delmål och var stolt och glad över att du kommit så långt. Att fira små framgångar gör att du ser att du kommit en bit till på vägen. Det ger ännu mer självförtroende.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap