Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta sätt att bli mer självdisciplinerad varje dag


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Ambitioner, drömmar och planer är en sak. Utan självdisciplin kan vi aldrig förverkliga någonting. Orsaken till att vi misslyckas med att nå våra mål är att vi inte vill nå dem tillräckligt mycket för att lägga ned den tid och kraft som krävs för att inte bara ge upp halvvägs.
Självdisciplin har blivit ett skällsord för många. Vi har blivit för lata, för bekväma och letar vi ursäkter för att slippa göra si eller så hittar vi garanterat dem också. Så här gör du för att bli lite mer disciplinerad för varje dag:

1. Sätt upp stora mål

Om dina mål är för små eller för enkla att nå försvinner också utmaningen att faktiskt förverkliga dem. Kompromissa inte. Satsa på vad du verkligen vill uppnå. Ju mer tid du lägger ned på arbetet här, desto svårare blir det att bara ge upp.

2. Sätt upp tydliga mål
Definiera exakt vad du vill uppnå. Om ditt mål är för luddigt blir det också mycket svårare att ta reda på exakt vad du behöver göra för att förverkliga din dröm. Var tydlig. Var specifik när du formulerar ditt mål.

3. Varje dag är betydelsefull – så gör något varje dag
Det spelar ingen roll om du inte har samma tid, energi eller motivation varje dag. Det viktiga är att du ständigt håller igång. Varje dags är betydelsefull. Vad kan du göra för att ta ett steg närmare ditt mål? Blunda för om du är på dåligt humör, har ont i huvudet eller känner dig lite småförkyld. Bit ihop och gör något litet varje dag- bestäm dig helt enkelt för att du bara ska göra det där idag.

4. Skapa rutiner
Gör ett schema för vad du ska göra varje dag. Fasta hållpunkter (gärna med en deadline för varje punkt) blir snabbt till en bra, kreativ vana. Gör plats för lite pauser då och då. Ibland räcker det med att följa en sådan rutin ett par dagar för att den ska sitta och allt känns bra.

5. Kämpa emot
Människan är av naturen lat. Undermedvetet kommer du att låta dig frestas att bara gör det och bara göra det istället för det du bestämt dig för att göra. Men kämpa emot hjärnans lockrop om att slappa, titta på TV eller sova. Hjärnan vill spara energi. Men koppla bort de tankarna. Hitta ett sätt som får dig att njuta av att jobba hårt mot ditt mål. Intala dig själv att det är du som bestämmer – att du gör exakt vad du drömmer om att göra.
Skaffa självförtroendet du vill ha och kanske behöver

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap