Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla saker du kan göra varje dag för att skapa en mer positiv tillvaroSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


1. Börja dagen rätt
Tvärtom vad de flesta tycks tro, så är det faktiskt vi själva som bestämmer vilket humör vi ska börja dagen med. Att ”vakna på fel sida sängen” är bara ett korkar uttryck. Vi är inte automatiskt glada, deppiga eller sura när vi vaknar. Trötta kanske, ja – men annars bestämmer du själv vilket humör som ska prägla din dag. Skapa en rutin som ger dig en bra start på dagen. Kan du gå upp lite tidigare och göra vad mest av allt gillar en stund, så gör det. Att hinna landa och äta frukost, läsa tidningen och hinna andas ut innan du rusar iväg till jobbet kan också vara en bra rutin. Vilken morgonrutin kan du skapa för att göra dig själv på gott humör för resten av dagen?

2. Gör själv något som ger dig en positiv känsla
Vänta inte på att något bra ska hända. Gör själv något som skapar en positiv känsla. Tänk på sådant som gör du glad. Kan du göra lite av det varje dag? Skapa själv förutsättningar för att din tillvaro ska bli gladare. Kan du hjälpa någon? Bjuda på en fika? Överraska med ett brev eller en blomma? Allt som gör andra glada spiller också över positiv energi på dig.

2. Ta ansvar

Att bara ge upp och tycka allt gör emot dig får dig bara att känna dig ännu mer maktlös. Lyft blicken lite istället. Ta ansvar för din situation. Påverka allt du själv kan påverka. Även om du inte lyckas med allt, så får du alltid en positiv känsla av att själv ta ansvar för att försöka förändra din tillvaro.

3. Tänk lite mer Zen

Intala dig själv att livet inte är något som tvingats på dig, utan en gåva som du ska göra det bästa möjliga av. Tänk på att allt går upp och ned. Allt är inte konstant svart eller vitt, eländigt eller lyckligt. Se möjligheter istället för svårigheter när du överraskas av tillvaron. Vad kan du lära av det som hänt? Hur kan du lösa situationen och försöka ta kontroll istället för att bara sucka att du ”alltid har en sådan otur”?Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap