Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 riktigt smarta sätt att bli mer produktiv och effektiv påSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)
1. Lägg av
Ja, gör det. Om du hållit på med något under en längre tid och inte nått resultat, trots att du har kämpat och försökt är det dags att släppa taget. Ifrågasätt sina motiv och ansträngningar. Är det dags att ge upp och gå vidare? Även om det är sant att de krävs hårt arbete, tid och vilja för att gå iland med något, måste man då och då ta ett steg tillbaka och utvärdera situationen. Är det verkligen lönt att fortsätta?

2. Bejaka din lathet
Lata människor är smartare än vi tror. De frågar sig själva om en sak verkligen måste göras. De försöker få någon annan att göra det istället. De försöker hitta den snabbaste vägen att nå resultatet och hitta ett sätt som ger maximal utdelning av minimala ansträngningar. Är det inte bevis nog på att du också måste tillåta dig själv att vara lat lite oftare?

3. Skapa produktiva distraktioner
Vi tror ofta att tystnad är mest effektivt för att kunna fokusera. Men åtskilliga studier, bl.a. vid University of Illinois, har visat att ett lågt bakgrundsbrus (musik på 70 decibel) är mer effektivt än total tystnad om du verkligen vill utnyttja din koncentrationsförmåga.

4. Pausa ofta
Det fungerar inte att bara nöta på och intala sig själv att det är bara att köra vidare. Vår hjärna klarar bara att fokusera på en sak i max 120 minuter, sedan börjar tankarna obarmhärtigt att börja vandra och vi blir mer frestade att falla över distraktioner i vår närhet. Vad du än sysslar med, så se till att pausa regelbundet. Varför inte sträcka på dig en stund efter en och halv timme?

5.Gör det roligaste först

Det här är psykologiskt viktigt. Många gånger tror vi (helt felaktigt) att vi är mer produktiva om vi gör de tråkigaste sakerna först och sedan belönar oss genom att göra de roligare. Faktum är att det är precis tvärtom. Orsaken till att vi skjuter upp de tråkiga sakerna är att vi är rädda för att vi inte ska få tid och ork nog att göra de roliga – alltså är det smartare att göra det roligaste först och slippa den våndan.Skaffa självförtroendet du vill ha och kanske behöver

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap