Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Fem tips som motiverar ditt barn att sköta sig i skolan


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Du kan bara göra en viss del av jobbet för att få dina barn att göra bra ifrån sig i skolan. Resten handlar mycket om skolan, de andra eleverna och lärarna. Här kommer fem tips som hjälper dig att motivera dina barn att plugga lite hårdare:

1. Hjälp dem att associera bra resultat med belöningar.
Det här är ett gammalt beprövat trick som fungerar bra. Dina föräldrar gjorde det med dig och deras föräldrar med dem. Det är lätt. Lova dina barn små belöningar varje gång de får bra resultat på prov och en större belöning för slutbetyg.

2. Hjälp dem se att en bra utbildning leder till fler chanser framöver.
Ge dina barn exempel på släktingar och andra som har nått framgångar i livet för att de gjorde bra ifrån sig i skolan. Försök att få skola och utbildning att bli samma som en väg till framgång istället för bara något man måste göra.

3. Lev som du lär.
Att utveckla disciplin för att göra läxor och uppgifter och att vara väluppfostrad är de faktorerna som kommer att spela roll för ditt barns framgång i skolan. Just därför är det viktigt att du är disciplinerad och väluppfostrad själv. Om du slappar till, inte gör saker du lovat dem i tid så kommer dina barn inte att höra på dig när du ber dem att sköta sig.

4. Gör det roligt med skolan.
Barn ser ofta skolan och studierna som något trist, tråkigt och en krävande plikt som de måste göra. Om du intresserar dig för deras skolarbete, uppmuntrar, berömmer och sätter dig in i deras värld och det de läser om just nu, så kommer de att känna ditt engagemang. Visa din passion för ämnena de läser och uppmuntra dem att se andra sidor genom att fördjupa deras kunskaper på olika sätt. Du kan hyra en spännande film om franska revolutionen, hitta en gammal bok om biologi och hur man såg på ämnet förr. Helt enkelt engagera dig och göra studierna roligare.

5. Låt dina barn fokusera på sina styrkor och talanger.
Om du redan bestämt vad dina barn ska bli när de blir stora – glöm det. Nyckeln till att motivera dina barn att göra sitt bäst är att låta dem växa och utvecklas som individer snarare än att tvinga på dem dina tankar och idéer. Låt dem fokusera på vad de är bäst på och det de verkligen gillar att göra.

Lästips

Så ger du ditt barn ett fantastiskt självförtroende


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:


Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap