Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du måste förändra ditt liv nu!


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla människor klagar på att det finns så lite tid över att göra som man vill och att alla ”måsten” har tagit överhand. Men är det verkligen sant? Bär vi inte själva skulden för att vi bara trampar runt i gamla trötta hjulspår och skyller på yttre omständigheter för att det aldrig händer någonting? Här är fem livsviktiga orsaker till varför du måste ta tag i din tillvaro nu och själv skapa förändringar istället för att hoppas på att andra ska göra det åt dig.

1. Bryt rutinerna
Livet är alldeles för kort för att tillåta att rädslan för att misslyckas ska få ta över varenda gång du ställs inför förändringar, utmaningar eller nya möjligheter. Att sitta kvar och uggla i en liten färglös trygghetsholk är inte att leva. Det är att förneka dig själv allt det där som livet egentligen handlar om. Att blunda för allt som är nytt och främmande är inte bara omöjligt, det är onaturligt också. Det handlar bara om att skapa en illusion av kontroll, av falsk trygghet.

2. Prova något nytt – och våga göra fel
Att misslyckas är en viktig del av livet och att lära av sina misslyckanden är en av de mest värdefulla erfarenheter som vi kan lära oss att utnyttja. Varje motgång är ett steg närmare en framgång. Bakslag är inte ett bevis på att du är oduglig, utan en förutsättning för att kunna utvecklas som människa. Det är bara att inse att ingen klarar sig i längden utan att stöta på besvikelser, tårar och motgångar. Allt du byggt upp, lärt dig och envist försvarat under åren vilar på en mycket bräcklig grund. Räkna med att allt det där kommer att ifrågasättas, förändras och kanske också förintas.

3. Utmana trygghetsfascisten inom dig
Ingenting är beständigt, inte ens ditt trygga liv i komfortbubblan, för hur du än stretar emot, så kommer verkligheten förr eller senare att göra inbrott. Tro ingenting annat.
Det liv du lever kommer att förändras, vare sig du vill eller inte. Allt kommer att förändras – din världsbild, dina attityder och dina värderingar. Människan är inte skapt att bara sitta still och åldras. För att utvecklas som individ behöver vi motstånd. Vi behöver utmana och provocera den lilla trygghetsfascisten som vi alla ruvar på inombords.

4. Utmana det okända
Livet utanför din komfortzon är mycket roligare, intressantare och mer spännande. Tjusningen med livet är att inte alltid ha kontroll. Meningen med livet är att låta sig utmanas av det okända, att ta risker och ge efter för idéer, drömmar och ambitioner.

5. Ge dig själv något att se tillbaka på med ett leende
En dag kommer du att tvingas göra bokslut på ditt liv. Det är då du måste se tillbaka och sammanfatta din resa. Tänk på det och tänk på att det är du själv som har ansvar för hur den resan ska se ut. Det är du själv som bestämmer hur ditt bokslut ska se ut!

Så där, lite att börja med

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap