Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 frågor som visar vad ditt jobb är värt för dig


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ta dig lite tid och se närmare på vad ditt jobb egentligen är värt för dig? Är det dags att gå vidare? De här frågorna kan visa hur du egentligen ser på ditt jobb.

Häng med.


1. Känns det värt att göra det jag gör? Känns det som att jag gör skillnad på mitt jobb? Hjälper jag andra? Bidrar jag med något som jag tycker är bra till världen?

2. Tycker jag att mitt jobb är kul? Känns det bra att gå till jobbet?

3. Lär jag mig något? Om du fortfarande utvecklas på ditt jobb så är det en bra investering av din tid. Om du inte lär dig något längre eller bara repeterar dina erfarenheter kanske det är dags att gå vidare.

4. Leder jobbet dit jag vill? Är den erfarenhet jag får nu värdefull som förberedelse för något annat jag vill göra?

5. Tjänar jag tillräckligt bra?

6. Är min chef bra? En dålig chef kan göra tiden på jobbet outhärdlig.

7. Är mina kollegor bra? En bra social miljö med vänliga och bra arbetskamrater kan kompensera för saker som inte är så bra på jobbet.

8. Får jag ta egna initiativ? Det här är viktigare för en del än för andra – hur viktigt är det för dig?

9. Har jag en bra balans mellan jobb och fritid? De flesta människor vill ha mer tid med sina familjer men jobbet är så krävande att de inte har den balans de vill ha. Har du det?

10. Känner jag mig stolt när jag berättar för andra vad jag gör? Det här är viktigare för vissa och helt ointressant för andra. Hur viktigt är det för dig?

Nå, hur gick det? Gör gärna en egen inbördes prioritetsordning av frågorna och se vad som är viktigt för dig. En del människor struntar i hur arbetsmiljön är bara de kommer framåt och kan avancera. Andra tycker att det är viktigast att man har bra arbetskamrater och trevligt på jobbet. Vad tycker du?

Är det dags att gå vidare?

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap