Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

7 frågor för att hitta passionen i livet och få en roligare och mer tillfredsställande tillvaro


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland tar det bara emot. Livet känns som en enda lång uppförsbacke. Det är svårt att se någon mening med tillvaron och motivera sig själv tillräckligt för att försöka skapa en förändring. Men svara på de här frågorna, så får du också svaret på vad det är som du verkligen brinner för att göra. När du vet vilken din passion är, så kommer du också att hitta en lösning på hur du tar dig ur det mörka, hopplösa hål som du nu befinner dig i.

1. Vad får dig att le?
Att våga göra det som gör dig lycklig är ett fantastiskt livsbejakande sätt att ta reda på varför du finns. Tänk på något som du gör, eller tidigare har gjort, och som ger dig ett leende på läpparna.

2. Vad skulle du kunna göra gratis?
Vad skulle du vilja se fram emot att göra hela tiden även om det innebar att du inte fick betalt för det?

3. Vad lockar fram din kreativitetslust?
Tänk på sådant som alltid ger dig nya, roliga och spännande idéer. Vad är det? Svaret är att det som får din kreativitet att vakna också är det du ska göra mer av i livet.

4. Vad får dig att våga misslyckas?
När du gör sådant som verkligen brinner för, så känner du dig också helt säker på dina förmågor. Du är aldrig orolig för att misslyckas eftersom du känner att du inte ens kan misslyckas när du gör det du älskar att göra. Kommer du ihåg när du hade den känslan senast och den nästan fick bröstet att explodera?

5. Vad har du lätt för att göra?
Allt som du tycker om att göra utan att egentligen behöver anstränga dig för är nära besläktat med din passion. Ta reda på vad det är. Det är svårt att hata något som du har lätt för att göra.

6. Vad gillar du att prata om?
Alla människor har en passion och ett syfte, men det är inte alla som har lika lätt för att sätta fingret på exakt vad det kan vara. Fråga dina vänner och bekanta – vad brukar du prata om mest? Vad pratar du om som får dina ögon att gnistra?

7. Vad skulle du ångra att du inte har provat?
Det här är kanske den viktigaste fråga av alla. När du är döende och ser tillbaka på ditt liv, vad är det då du skulle ångra att du aldrig vågat göra eller prova? Och om du fick chansen att leva ett år till, vad skulle du då vilja göra som du alltid drömt om?

Så där, lite att börja med

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap