Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 smarta tankar att använda varje dag


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Allvaret är kanske den dummes sköld, men intelligenta människor är inte allvarliga utan seriösa. Det är skillnad och nu vet du det.

2. Man blir allmänbildad genom att läsa mycket. Om man ser på TV och läser Metro är man inte allmänbildad, utan välinformerad. Det är skillnad och nu vet du det också.

3. ”Bokhyllan är den bästa stegen för den som vill upp”, säger ett gammalt ordspråk. Det betyder att du ska läsa mycket böcker för att bli smart på riktigt.

4. Alla människor blir inte automatiskt smartare med åren. Hänvisa till Ernest Hemingway så fort någon påstår det genom att säga;
–”Att gamlingar skulle vara kloka är ett stort misstag. Folk blir inte klokare med åren, bara försiktigare”.

5. Om du kan övertyga världen om att du är smart, spelar det ingen roll att du bara fejkar din intelligens. Ingen kommer att ifrågasätta dig, hur konstiga dina tankar och åsikter än är. Vi dömer alltid folk efter gamla fördomar och ser på människor som antingen smarta eller korkade. Det finns inget mellanting. Vår uppfattning har ingenting att göra med om en person handlar på ett smart eller korkat sätt i en viss situation. Anses en människa korkad, ses hon alltid som korkad. Anses hon vara smart är hon alltid smart.
Det är precis som författaren André Gide en gång sa;
–”En intelligent människa kan säga en otrolig massa dumheter under loppet av en dag”.

6. –”Fördelen med att vara klok är att man kan spela dum. Motsatsen är mycket svårare”.
(Kurt Tucholsky, tysk journalist och författare.)

7. Om du börjar fundera på vad intelligens egentligen är, så tänk på att allt – även definitionen av intelligens ¬– är relativt. ”Allting är relativt”, sa Albert Einstein och han var ju relativt smart.

8. Ät rätt och bli smart på riktigt.
Här är det kolhydrater som gäller. Kolhydrater finns i t.ex. bröd, potatis och frukt och bryts ned i kroppen till glukos som är hjärnans ”bensin”.
Det är en kolhydratrik kost som har gjort att människan har utvecklat en så stor hjärna och fortfarande är det smartaste djuret på jorden. Ät mörk choklad, blåbär, valnötter och mandel, fet fisk (lax, sill, makrill, tonfisk och regnbågsforell), granatäpple, avokado och ägg.

9. Regelbunden motion resulterar i ett ökat blodflöde i hjärnans främre delar, alltså i de delarna som styr vår språkförmåga och vårt logiska tänkande. Simma, promenera, jogga, lyft skrot eller cykla – det kvittar vad du gör, bara du rör på dig varje dag. All form av träning gör dig smart.
En ny (juni 2012) stor svensk studie på ”Centre for Brain Repair and Rehabilitation” vid Sahlgrenska akademin i Göteborg visar också att bra kondis redan som ung minskar risken för allvarliga depressioner senare i livet. Tänk om bara Franz Kafka hade haft ett par joggingskor …

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap