Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 supereffektiva tips för att ge ditt självförtroende en raket-boostSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Få saker begränsar oss i livet så mycket som en dålig självkänsla och ett dåligt självförtroende. Men det finns en del väldigt enkla och mycket effektiva sätt att ge dig själv en rejäl make-over på:

1. Prata långsamt
Studier har visat att personer som pratar långsamt skapar både nyfikenhet och respekt. Omgivningen tar för givet att den som pratar lugnt vet vad han/hon vill och kan och att han/hon förtjänar omgivningens uppmärksamhet.

2. Sträck på dig
En så enkel sak som att sträcka på ryggen, hålla huvudet högt och gå med bestämda steg har en fantastisk förmåga att a) få dig att känna dig mer självsäker och b) få folk i omgivningen att se dig som en självsäker individ.

3. Stå fast vid dina principer
Sluta säg ”Jag vet inte” för att skippa konflikter. Alla människor har en åsikt om saker och ting, så även du. Tänk på att det inte finns något som heter rätt eller fel här – åsikter är precis som Clint Eastwoods sa i filmen Dirty Harry; ”Åsikter är som rövhål – det är något alla har och vi tycker andras alltid stinker”. Så stå för vad du tycker och tro på. Det får dig att växa mentalt ganska snabbt.

4. Sätt upp ett litet mål – och nå det
Det här är en bra övning. Bestäm dig för att göra en liten grej och se till att klara av det. För varje gång sätter du upp ett lite högre mål och får självförtroendet att växa i takt med att du märker att du klarar mycket mer än du tror.

5. Fokusera på lösningar, inte på problem
Älta inte vad som hela tiden går fel och vilka dina brister är. Fokusera på att hitta en lösning istället. Har du dåligt självförtroende för att du tycker du är för tjock, så fråga dig själv – vad kan jag göra åt det problemet rent praktiskt? I de flesta fall vet vi exakt vad det är vi behöver göra för att bli kvitt ett problem, men vi väljer att blunda för det eftersom det alltid är lättare att klaga än att anstränga sig för att tackla problemet.

6. Ändra på en ovana
Gör det. Ersätt en ovana med en bättre vana. Utmana din bekvämlighet.

7. Le oftare
Ett leende kan få vem som helst på fall och förändra världen totalt. Att le oftare får dig inte bara att känna dig mer självsäker, du ser också mycket säkrare och tryggare ut i andra människors ögon.

8. Träna
All form av motion och rörelse stärker både självkänslan och självförtroendet.

9. Tänk positivt
Ja, det är världens tråkigaste och mest uttjatade klyscha, men den är odödlig. Vi bestämmer själva över vårt humör och hur vi ska reagera i olika situationer. Om du bestämmer att tänka positivt istället för negativt så känner du också en större självsäkerhet än om du tillåter dig att frossa i destruktiva tankar.


Lästips som fler än 75 000 andra har gillat

Stå på dig - annars gör någon annan det


Så här tycker läsarna

"Efter att ha läst ett otal böcker om självhjälp för alltför snälla människor som mig själv, fick jag ett råd av en väninna att läsa boken ”Stå på dig annars gör någon annan det" av Stefan Ekberg.
Denna bok har förändrat mitt liv! Jag har förstått så många saker som inga böcker eller psykologer lyckats övertyga mig om efter ett många år i terapi och efter att ha läst de flesta böcker på marknaden.
Äntligen en bok som verkligen hjälper mig att ta saken i mina egna händer!
Stefan talar direkt till mig och jag kan inte smita! Jag blir tvungen att se sanningen i vitögat; jag måste lära mig att ta mitt liv i egna händer och inte tillåta att andra människor styr och ställer i mitt liv.
Han ger mig råd som fungerar och säger exakt vad jag skall tänka på och göra när jag befinner mig i en situation där jag blir trampad på.
Denna bok har verkligen förändrat mitt liv och efter 25 år av psykisk misshandel har jag nu vågat ta steget att lämna denna relation.
Jag hade aldrig klarat detta om jag inte läst denna bok. Jag känner att Stefan är med mig hela tiden och att han verkligen förstår hur jag känner mig….för han har själv varit där…
Denna bok är nu min nya bibel. Jag har med den i väskan hela tiden för att kolla vad jag skall göra när jag befinner mig i situationer som jag inte klarade av innan.
Kanske jag äntligen vågar ta tillbaka mitt liv...
Jag kan verkligen rekommendera denna bok till alla ni som inte tror att ni kan förändra era liv, för med hjälp av denna bok så blir allt möjligt!"

Gabriella Bonalumi

"Jag köpte boken till min syrra som går på knäna på jobbet. Alla överöser henne med uppgifter de inte vill ha och hon ler bara på jobbet men är superstressad själv. Jag hoppas att hon får hjälp av den. Man kan inte gå runt och vara snäll hela tiden. Då går man sönder."
Eva-Britt Lindberg

"Man blir fast direkt från första kapitlet eftersom det känns att författaren vet vad han pratar om. Han pratar direkt med mig och jag har fått massor av konkreta tips att använda i alla möjliga situationer. Den här boken är en riktig pärla för den som känner sig lite nedtryckt ibland."
Katja Jönsson

"Jag har lärt mig vad det kostar att vara för snäll hela tiden. Man tjänar inget på det men jag lärde mig också hur man känner igen snälla och inte så snälla personer på deras beteenden. Jag tror liksom boken på att vara snäll mot de snälla och tuffare mot de tuffa om man ska må bra på sikt."
Beata Lundqvist

"Det var en tuff bok att läsa för mig eftersom jag kände igen mig i nästan allt. Jag har insett att det här med integritet är så viktigt för att få respekt. Jag kommer aldrig att acceptera att mitt självförtroende ska stiga och sjunka med andras gillande eller ogillande längre."
Johan Björk

"Äntligen har jag hittat ett verktyg för hur jag säger ifrån. Nu börjar mitt nya liv där ingen elak typ sätter sig på mig. Jag gillar särskilt kapitlet om hur man framstår som självsäker även när man inte är det. Så smart! Tack för det."
Charlotte Mårtensson

“Jag måste bara berätta för er vilken kanonbra bok jag köpte (Stå på dig annars gör någon annan det), fick även en gratis bok på köpet (Stressfri på jobbet). Jag är 25 år och har aldrig i hela mitt läst en hel bok, jag har aldrig haft ro i kroppen för att läsa, jag kan inte koncentrera mig helt enkelt trots att jag hade läshjälp under mina skolår, provat många sorters böcker osv men nu har jag läst ungefär 30 sidor i streck igår kväll i boken jag köpte av er, anledningen till att jag slutade läsa var för att jag va nära att somna annars hade jag kunnat läsa ut den i ett streck, den är väldigt intressant, jag känner igen mig väldigt mycket i boken, det är som att boken talar till just mig. Jag har tänkt på boken hela dagen och vill bara hem och läsa mer nu.”
Robin B, Mora


Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap