Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 superenkla saker som får dig att leva ett mycket bättre och mindre problematiskt liv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Tänk så här, så blir tillvaron betydligt lättare att hantera:

1. Andra människor är mycket mer ointresserade av dig än du tror
Slösa inte bort dig och energi på att bekymra dig så mycket för vad du tror andra människor tycker och tänker om dig och förväntar sig av dig. Sanningen är att folk är mest intresserade av sig själva. När du väl insett det blir det också lättare att fokusera på att vara den du är och lägga tid på sådant som du själv kan påverka.

2. Du förändras hela tiden
Alla människor förändras, oavsett om vi tänker på det eller inte. Tankar, vanor och attityder förändras konstant. Påminn dig själv om det när du känner dig trött på allt och det verkar som ingenting händer. Påminn dig också om allt du lärt dig av åren som gått, av människor du mött, problem du löst och erfarenheter som du tagit med dig.

3. Det är lönlöst att jämföra sig med andra

Lev ditt liv, här och nu, och fokusera på dina egna förutsättningar, behov och drömmar. Inse att alla på sociala medier ljuger och att deras verklighet inte alltid är så mycket bättre och glamorös än din egen.

4. Ta inte för givet att folk gör som du säger
Att be om råd och att sedan följa det är två vitt skilda ting. Tänk på att det alltid är lättare att lösa andra människors problem än sina egna och tro inte att din bäste vän automatiskt gör som du säger bara för att du vill honom/henne väl.

5. Det enda du kan styra över är hur du själv hanterar en situation

Situationen i sig är sällan det viktigaste, oavsett hur allvarlig den är. Det viktigaste är hur du själv väljer att reagera i den. Och ja, det är något du själv alltid kan välja. Sättet du hanterar olika besvärliga situationer kan färga av sig och lära dig reagera på problem på ett mer positivt och kreativt sätt i liknande framtida situationer. Då blir du inte längre lika handfallen och ställd när nya problem dyker upp. Tricket är att inte reagera instinktivt – ta ett djupt andetag och kom ihåg att försöka ta ett kliv bakåt. Ge dig själv ett par sekunder att skapa en sansad analys av problemet som uppstått. Då hinner du också få en chans att tänka igenom eventuella konsekvenser som uppstår beroende på hur du nu väljer att hantera problemet.


Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap