I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Bra böcker för dig

Pratar du med dig själv? Då är du ett geni!




Pratar du med dig själv när du fixar hemma? När du skriver eller jobbar? Pratar du bara högt för att påminna och peppa dig själv ibland när det går trögt? Grattis. Du är inte galen, du är ett geni. Färska studier har nämligen visat att det finns stora fördelar med att prata för sig själv – och att det kan innebära att du är lite smartare än andra människor. Här är tre viktiga orsaker till varför du ska fortsätta snacka med dig själv:

1. Det stimulerar ditt minne
Det blir lättare att komma ihåg och hålla saker och ting färskt i minne genom att prata för dig själv eftersom du då samtidigt kan göra det du tänker på. Ord och handling blir till ett.

2. Det blir lättare att fokusera
Det blir också lättare att fokusera på det du håller på med för tillfället genom att prata för dig själv om vad du gör och vilket nästa steg är.

3. Det hjälper till att sortera och göra tankarna tydligare
Huvudet är alltid fullt av tankar. Vettiga tankar blandas med konstiga idéer, spontana infall och funderingar som försvinner lika fort som de dyker upp. Många gånger är det svårt att veta hur man ska kan itu med tankarna – och vilka som man ska lägga ned tid och energi på att utveckla. Flera studier har visat att det blir lättare att sortera och forma tankarna till något konkret och ta beslut om man klär tankarna med ord genom att prata för sig själv.

Där ser du

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se