Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 slipade sätt att skapa en ny, fantastisk personlighet


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Personlighet är väl något man föds med, tänker du kanske. Svaret är – både ja och nej. Det finns alltid metoder för att finslipa sin identitet och bli lite vassare på hur du hanterar andra människor och skapar respekt hos andra.

1. Rannsaka dig själv
Innan du kan börja förändra dig själv till det bättre, så måste du först ta reda på vilka dina styrkor och dina svagheter är. Ta en noggrann, självkritisk titt på dig själv. Lyft fram dina förmågor och dina brister. Skriv ner dina positiva och negativa egenskaper. Var brutalt ärlig mot dig själv. Fokusera på att förbättra sådant som du är dålig på och var inte rädd för att utmana dig själv. Konfrontera dina rädslor och börja göra mer av sådant som du inte tror att du vågar eller kan göra.

2. Tänk positivt
Det här är en trött gammal klyscha som faktiskt fortfarande är sann. Att tänka positivt påverkar ditt utseende och din utstrålning. Ett trött inre skapar ett lika trött, håglöst och tråkigt yttre. Positiva tankar ger energi som smittar av sig på hela din person. Andra människor kan se på dig att du har ett positivt tankesätt. Försök att hitta en guldkant i allt som händer i tillvaron. Fokusera på att ta vara på de stunderna och gör det bästa av de tillfällena.

3. Gör din åsikt hörd
”Jag vet inte” – det lär vara Sveriges allra vanligast mening. Men sanningen är ju den att alla människor tycker någonting. Alla har en åsikt, även om många inte vågar stå för den eller ens göra sig hörd. Men våga göra din röst hörd, även om det innebär att du inte tycker likadant som de andra i din omgivning. Lufta dina tankar och säg vad du tycker och tänker. Läs tidningar, lyssna på radio och se på TV-nyheterna. Håll dig informerad och uppdaterad. Att kunna bistå med en åsikt i en diskussion innebär inte bara att du kan hålla småpratet flytande, det får dig också att framstå som mer inflytelserik och intressant som person.

4. Tänk på ditt kroppsspråk
Det finns åtskilliga studier som visar att vårt kroppsspråk påverkar de människor vi möter och pratar med mer än vi anar. Vissa uppgifter hävdar att kroppsspråket står för 70 % av vår kommunikation med andra människor, andra påstår den siffran ligger närmare 90 %. Men procentsatsen är oväsentlig. Det viktiga är att tänka mer på hur du rör dig och för dig och inse att folk i stor utsträckning dömer dig efter ditt sätt att gestikulera, sitta och stå betydligt mer än efter vad du faktiskt säger. Om ditt kroppsspråk fungerar är det 10 % av kommunikationen, men om det inte fungerar är det 90 % av den.
Tänk på din hållning. Gå rak i ryggen. När du sitter ned, så undvik att sjunka ihop som en säck morötter. Ha ögonkontakt med den du pratar med. Undvik yviga gester. Det är små, men viktiga detaljer som kommer att förstärka din personlighet och förbättra din utstrålning.

5. Tänk på hur du klär dig
De inre kvaliteterna är förstås alltid viktigast, men vi dömer gärna boken efter omslaget ändå. Lägg därför en extra tanke – och lite mer energi – på hur du klär dig och beter dig. Du behöver inte svassa runt i skräddarskydda kostymer eller dyra designklänningar för att vara välklädd. Det handlar mer om att anstränga sig lite genom att anpassa din klädsel efter situationen och människorna kring dig vid speciella tillfällen. Mammas ord till dig som barn om att vara ”hel och ren” gäller fortfarande. Och tänk på att alla kanske inte är lika förtjusta i stora, färgsprakande tatueringar som du, så ibland har du mycket att vinna genom att hålla en låg, diskret profil.

6. Visa att du verkligen lyssnar
De flesta människor är alldeles för självupptagna och stressade för att verkligen lyssna när andra människor pratar. De lyssnar inte för att förstå, utan de är fullt upptagna med att tänka ut de själva ska säga så fort de får en chans att kommentera. Det här är ett beteende som folk genomskådar så fort personen i fråga börjar prata. Gör därför tvärtom. Oroa dig inte så mycket för vad du själv ska säga, utan lyssna på riktigt. Lyssna uppmärksamt och nicka lite då och då, samtidigt som du behåller ögonkontakt med den som pratar. Eftersom så få människor idag orkar lyssna på riktigt, så kommer det här att skapa en bild av dig som en sällsynt intelligent och intressant person.

Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap