Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du aldrig når dina mål


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är frustrerande att inse att tiden bara går och vi aldrig riktigt når ända fram. Men det allra jobbigaste är att vi sällan tar reda på varför vi aldrig lyckas nå våra mål. Orsaken är:

1. Du har för många mål
Det här är en av de vanligaste anledningarna till varför vi så sällan lyckas gå i mål. det är som att försöka pricka en ölburk på tio meters håll genom att kasta en handfull tennisbollar mot den. Chansen finns att du träffar, men risken att alla bollarna missar sitt mål är betydligt större. Det är likadant om du har satt upp för många mål. Fokusera på ett eller två mål istället för att splittra din koncentration.

2. Dina mål är inte tillräckligt viktiga för dig
Om du inte verkligen brinner för att förverkliga dina mål, så blir det också svårt att hitta tid och energi att nå dem. Se närmare på dina mål – är det verkligen dina egna mål eller är det mål som egentligen är någon annans? Och om det är dina egna mål, så har du kanske satt fel mål. Är det du strävar efter verkligen vad du vill åstadkomma? Det kan vara dags att omvärdera dina mål och sätta upp nya för att få tillbaka entusiasmen igen.

3. Dina mål är för otydliga
Om du inte är specifik blir det mycket svårare att nå ett mål. Att tjäna mer pengar är inte specifikt. Att tjäna 10 000: - mer i månaden är specifikt. Se över dina mål och gör dem tydligare och specifika.

4. Du är inte mentalt förberedd

Att vara energisk och positiv räcker inte för att nå dina mål. du måste också vara mentalt förberedd och det är ibland lättare sagt än gjort. Det betyder att du måste vara beredd på att hantera motgångar och misslyckanden och vara beredd att betala det pris som krävs för att nå ditt mål. Om du inte är mentalt inställd på det, så blir det lätt att du ger upp när det börjar ta emot.

5. Du har för dåligt tålamod
Det här går lite hand i hand med den förra punkten. Det är bra att känna iver och entusiasm, men det kan gå lite överstyr ibland och då tappar man lätt fokus och energi om man inte får resultat på ett tag. Sätt upp en realistisk tidsplan och följ den så gott du kan. Då slipper du överraskas av överdrivna glädjekalkyler och oväntade besvikelser.

Så där, nu har du lite att börja med

Lästips som andra gillat

Konsten att sätta smarta mål - och att nå dem

”Boken fick mig att öppna ögonen för att jobba mer målinriktat. Den här boken ligger nu som grund i vårt nya tänk när vi ska presentera vår marknadsplan. Mycket lättläst och bra bok.”
Jonas Andersson, Scantec Lab

"Jag har använt boken vid uppsättning av affärsmål för en enhet och den har hjälpt mig med principer och guidelines, Boken gav mig tankar att reflektera över när det gäller målsättningar.”
Ronny Eryd

”Den tog upp både jobbet och privat, allt hör ju ihop. Jag fick veta för ett år sedan via en utvärdering att jag inte var så strukturerad. Jag chockade mig själv och min omgivning. Men när jag började fundera lite på det så var det nog ganska sant. Jag är duktig på att kasta upp bollar men inte att ta ner. Jag måste börja jobba med mål så jag vet att jag kommer i mål och att jag jobbar mot rätt mål. Det är ett pågående arbete kan jag säga. Jag här läst flera böcker från ert förlag och det jag tycker bästa om är böckerna är korta och koncisa, lull-lullet är bortskalat. De innehåller praktiska tips för att komma vidare. De är dessutom roliga att läsa vilket höjer värdet ytterligare.”
My Oscarsson, Saferoad

"Boken har hjälpt mig med att stanna upp och fundera på vad jag vill, och hur jag på ett målmedvetet sätt kan ta mig dit. Jag ska nog gå tillbaka till boken då och då, det kan löna sig."
Pernilla Jansson, Ateljé Smått & Mått HB

”Boken har hjälpt mig att skapa bättre beslutsunderlag i mitt företagande. Jag har lättare att hålla rätt kurs och följa en plan. Boken var pedagogisk och bra.”
Appelgren, Arevenue

”Boken var en effektiv och innehåll inspirerande sammanfattning av ett viktigt ämne. Jag använder mig av ”målkedjor” när jag sätter upp mål, vilket leder till bättre måluppfyllnad.”
Peter Magnusson, Marinshopen R.M. AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap