I din kundvagn:

Personlig utveckling

4 livsviktiga frågor som kommer ge dig ett nytt perspektiv på ditt liv
1. Hur kan det här vara det bästa som hänt mig?
Vi får vad vi väljer att fokusera på. Om du frågar dig själv ”Varför hände det här just mig”? eller ”Varför har jag alltid sådan otur”?, så har du redan instinktivt konstaterat (alldeles i onödan) att det som hänt automatiskt måste vara något dåligt.

2. Vad kunde jag gjort annorlunda för att gå ett annat resultat?
Alla människor strävar efter att alltid ha kontroll över situationen. De flesta av oss upplever en känsla av ilska, irritation och maktlöshet när vi inser att vi inte kan påverka det som händer runt oss. Och det är ju helt naturligt. När något dåligt händer, så fråga dig själv vad du kan göra för att inte samma sak ska inträffa en gång till? Finns det några parametrar som du kan påverka eller styra? Det är lönlöst att bli förbannad för att andra människor gör si eller så eller hoppas att de hade gjort saker och ting annorlunda eftersom det är något som vi aldrig kan styra – hur mycket vi än tjatar på dem.

3. Vad behöver jag lära mig för att bli bättre på att hantera liknande framtida situationer?
Svaret kommer att ge dig verktyg till att ta kontroll över liknande situationer. Det innebär också att du ser på ett misslyckande som ett tillfälligt bakslag, inte som en permanent misslyckande. Det finns alltid något nytt vi kan lära för att bli bättre på att hantera sådant vi ställs inför. Vi blir bättre på att fokusera på sådant som vi själva kan påverka och styra.

4. Vad kan jag lära mig av mitt misstag?
Oavsett vad som händer, så är det (oftast) upp till oss själva att definiera upplevelsen och bestämma vad vi tycker om det om hände. Antingen intalar du dig att du är världens största idiot som misslyckades med en så komplicerad sak eller så övertygar du dig själv om att du är världens modigaste människa som vågade ta chansen att försöka och att du faktiskt gjorde ditt bästa. Misslyckandet har blivit en erfarenhet som har lärt dig vad du ska göra annorlunda till nästa gång. Skillnaden på de två attityderna kan göra en enorm skillnad för dig.Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se