I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

De 3 enklaste metoderna för att komma på fötter igen


Att komma på fötter igen, oavsett om det gäller att lindra smärtan efter en skilsmässa eller hitta ett nytt jobb när du fått sparken, handlar om att inse två viktiga saker – du klarar alltid mer än du tror och det kommer bli tuffare än du tror. Gör upp en plan för hur du kan komma vidare. Ta små steg i taget. Och acceptera att det får ta tid.

1. Lyft blicken
Det är lätt att tycka att allt är hopplöst och att man sitter ohjälpligt fast. Men lyft blicken. Ibland ser man inte skogen för bara träden. Byt miljö. Träffa nya människor. Gå en kurs. Åk bort ett tag. Låt dig inspireras av nya saker, nya tankar.

2. Tro på dig själv
Hitta en mening med det du gör. Tro på att du lan göra skillnad. Ett tråkigt jobb kan göras roligare om du engagerar dig och ta reda på varför du är viktigt och varför du behövs. Din tillvaro kan göras meningsfull om du anstränger dig för att hitta en verklig drivkraft.

3. Kavla upp skjortärmarna
Gör mer av det där som du verkligen vill göra. Men inse det enkla faktum att ingenting blir gjort utan hårt arbete. Så enkelt är det. Var beredd att offra tid och energi på att skapa de förändringar som du vill ha.

Boktips för dig:
Hur du motiverar dig själv

Hur du motiverar dig själv

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se