Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 enkla sätt att göra livet lite enklare och roligare varje dag


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Den moderna människans livspussel får bara fler och fler bitar – som inte passar ihop. Men vi är också så stressade att vi har glömt bort hur enkelt det faktiskt kan vara att förgylla tillvaron. Ibland krävs det så lite för att allt ska bli så mycket bättre - och det enda som behövs är lite uppmärksamhet.

1. Gör något för någon annan
Det finns få saker som vi mår så bra av som att göra något för en annan människa. Stanna upp lite i allt stress. Visst kan du hitta någon som behöver en hjälpande hand, en komplimang, en kram eller lite beröm?

2. Var mindre självkritisk
Allt behöver inte vara klart igår eller helt perfekt. Sänk kraven på dig själv ett snäpp och gå ned i varv. Lite självkritik är nyttigt, men de flesta ställer alldeles för höga krav på sig själva. Fokusera mer på dina positiva egenskaper än dina brister.

3. Logga ur och stäng ned
Ta en paus i det massiva internetflödet. Logga ur och stäng av mobil, surfplatta och dator. Lär dig njuta av tystnaden och att bli sams med dig själv. Låt dina egna tankar komma till tals. Stressen i sociala medier gör att du förväxlar andras åsikter med dina egna bara för att du vill ”hänga med”.

4. Var tacksam

Så fort vi lyckas sänka tempot och stressa av upptäcker vi hur mycket det finns i vår vardag som vi faktiskt har att vara tacksamma över. Ägna allt som du bara tar för givet en tanke.

5. Fokusera på positiva saker
Om man ska tro nyheterna, så är världen ett stort genomruttet äpple. Domedagen står för dörren. Ond, bråd död är allt vi har att se fram emot. Bli mer restriktiv med vad du läser, lyssnar och tittar på. Strunta i alla varningsartiklar och högljudda eländesnyheter. Världen blir inte bättre för att du vänder ryggen till all skit som händer, men du kommer att bli lite gladare om du fokuserar på att ta till dig positiva nyheter istället för att bara frossa i olyckor, mord och skandaler.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap