Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

De 6 viktigaste frågorna du kan ställa till dig själv just nu


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Vad är värt att slita och offra sig extra för?
Om du verkligen vill något, så finns det ingen annan lösning än att lida lite för att nå det målet. Vad är viktigast för dig att uppnå och hur mycket är du beredd att ”betala” för det? Kom ihåg att ingenting i livet är gratis.

2. Hur kommer mitt liv att se ut om fem år baserat på mina rutiner och alla jag gör just idag?
Gör du mer av det som behövs för att leva det liv du verkligen villa leva eller går du fortfarande på tomgång? Om du drömmer om att öppna ett kafé, men fortfarande sitter i snabbkassan på Coop kommer du aldrig att lyckas förverkliga din dröm. Vet du vad du vill åstadkomma, så gör mina tre saker varje dag som leder dig närmare det målet.

3. Vad behöver jag göra mer - och mindre – av för att slippa stå och stampa på samma fläck resten av livet?
De flesta av oss lägger ned alldeles för mycket tid och energi på sådant som vi anser är brådskande och alldeles för lite på vad som verkligen är viktigt. Se över dina rutiner och vanor. Hur bråttom är det egentligen med att göra det du gör? Vad finns det som är viktigare att göra och lägga tid på?

4. Vad inbillar du dig att du inte vet eller kan?

Vi låter oss medvetet och ibland omedvetet begränsa oss själva genom att antingen intala oss att vi inte kan eller vågar göra sådant som känns svårt, jobbigt och obehagligt. Du kan alltid lära dig sådant du inte kan och våga gör mer av allt du inte tror att du kan, får eller vågar göra.

5. Hur mycket av gammal skit begränsar mig idag?

Det är lätt att inbilla sig att gamla misslyckanden och dåliga erfarenheter är glömda, men vi är oftast väldigt duktiga på att (omedvetet) påminna oss om dem och älta dem. det slukar onödig tid och energi. Har du gjort upp med ditt förflutna? Om inte, så gör det nu!

6. På vilket sätt påverkar min omgivning mitt liv – är det människor som hjälper eller stjälper mig?
Vi blir exakt som de fem människor vi omger oss med den mesta tiden. Därför är det hög tid att rannsaka ditt umgänge. Vad är det för personer du umgås med? Är de positiva och stöttande eller gnälliga och negativa? Vi väljer inte alltid vilka som blir våra vänner, men vi kan alltid välja vilka vi vill behålla som vänner och hur de påverkar vårt liv.

Så, nu har du något att börja med

NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap