Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 saker som garanterat förstör din relation utan att du ens tänker på det


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Enligt en amerikansk studie grälar ett par i snitt 7 gånger om dagen och ägnar 45 min åt att sabotera sitt förhållande. Här är några saker som du direkt ska sluta med:

1. Sluta kommentera (och tycka) saker som din partner pratar om utan att han/hon först bett om din åsikt
Det är enormt irriterande och förminskande att ständigt få goda råd när man berättar om ett problem eller tar upp en sak man funderar på om man inte själv bett om en partners åsikt. Åsikten förvandlas väldigt snabbt, och helt i onödan, till kritik som ofta blir startpunkten på meningsskiljaktigheter hur välmenande de där kommentarerna än kan vara i grund och botten.

2. Blunda för din partners känslor
Ibland ska man inte behöva förklara att man är ledsen eller besviken. I en bra relation ska man vara tillräckligt lyhörd för att kunna förstå att din partner behöver dig som allra mest när han/hon visar det som minst. Ibland räcker det med en oväntad kram.

3. Du har ingenting att säga
Det här är kopplat till den första punkten, men är ändå helt annorlunda. Det är stor skillnad på att kommentera din partners åsikter och att bara rycka på axlarna som för att säga ”du gör som du själv vill”. Det är en konst att lära sig när ens partner vill prata och inte vill höra vad du säger. Men det är en viktig konst.


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap