I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Bättre relationer

Faller du alltid för fel person? Här är 5 vanliga fallgropar som du måste undvika
1. Du har för höga förväntningar
Har du redan bestämt dig i förväg att allt känns så bra, så att han/hon måste vara din själsfrände? Det är lätt att ryckas med och måla upp en bild av en person som inte alls stämmer överens med verkligheten. När vi blir förälskade placerar vi gärna motparten på en piedestal och bygger upp enorma förväntningar – som kraschar så fort vi lärt känna motparten lite närmare.

2. Du är inte sig själv
Du klistrar på dig en mask och spelar teater. Kanske vågar du inte vara dig själv för att du känner dig otillräcklig och vill anpassa dig för hans/hennes skull. Men det fungerar aldrig i längden. Är du inte en partymänniska, så utge dig heller inte för att vara det.

3. Du har för höga krav
En perfekt matchning är snudd på osannolik. Ge den du träffar en vettig chans. Stressa inte vidare och tro att det alltid finns någon som är ännu lite bättre. Kärlek är ingen tävling. Gräset är inte automatiskt alltid grönare på den andra sidan. Det finns inga perfekta matchningar eftersom alla människor förändras med tiden.

4. Du söker en partner av fel anledning
Det här är svårt att erkänna för sig själv, men gör ett försök. Handen på hjärtat – varför vill du träffa någon? Är det för att man anses ”konstig” om man inte söker tvåsamhet? Är det för att du vill ha sällskap och slippa vara ensam? Kan du lika enkelt fylla tomrummet genom att skaffa en hund eller en katt? Ta reda på varför du tror att en relation är den bästa vägen till att känna dig lycklig.

5. Du har fastnat i ett mönster
Kan du hitta ett mönster i de personer som du faller för? Finns det en anledning (som du kanske inte bearbetat tillräckligt mycket) till att du alltid söker dig till en viss typ av människor som du innerst inne vet bara kommer att göra dig illa?

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se