I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 sätt att få ny fart på din tillvaro


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland kan vi känna oss nöjd med att livet bara rullar på. Vi har inga toppar, men inte heller några djupa svackor. Det händer ingenting – varken bra eller dåliga saker. Tillvaron är … tja, ganska jämntjock och ibland kan det kännas tryggt och bekvämt.
Men få av oss står ut med att leva så i det långa loppet. Tiden hinner ikapp oss och en dag får vi plötsligt ångest över allt som vi inte hunnit göra. Plötsligt känner vi paniken rusa genom kroppen. Då är det lätt att bli totalt handlingsförlamad, för vem kan och orkar ta tag i alla slumrande drömmar och planer när alla skriker på uppmärksamhet på en gång.
Den enda lösningen på att skapa positiva förändringar i livet är att göra nya val. Det går inte att bara blunda och hoppas på det bästa. Det som händer det händer inte sällan av en slump. Vi måste göra aktiva val, även om det också innebär att ta risker. Men det spelar ingen roll om saker och ting inte blir exakt som du hade planerat eller förväntat dig – beslutet att själv göra ett val leder alltid till en förändring som du kan bygga vidare på.

1. Vidareutbilda dig själv
Nej, det är aldrig försent att bryta upp och börja om på något helt nytt. nej, du är aldrig för gammal för att lära dig något nytt. Damma av dina gamla drömmar och gör mer av det där som du helst av allt vill göra. Det finns massor av utbildningar som kan ta dig närmare ditt drömmål.

2. Gör din drömresa

Det finns få saker som får oss att växa så mycket som att resa. Nya kulturer och nya människor ger oss ovärderliga insikter om oss själva och nya perspektiv på vår egen plats i universum. Att resa är den bästa investeringen du kan göra i dig själv, så sluta dröm om din favoritresa och gör den nu. Vänta inte tills du blir pensionär. Det har aldrig varit billigare och enklare att resa än idag, så ge dig av.

3. Utmana dina rädslor
Gör mer av allt som du är rädd för och som du tror att du inte klarar av. Belöningen för varje ny sak som du lär dig övervinna är enorma och kan visa sig bli livsavgörande. Ditt självförtroende ökar, din självkänsla växer och hela ditt universum expanderar. När du inte längre är rädd för att prova nya saker, så kommer du också att hitta så mycket nytt som du vill göra och som får dig att känna dig stark och kreativ.

4. Flytta

Gör som amerikanerna – de flyttar ofta och gärna, och inte bara inom sitt eget närområde. Prova på det själv om du känner att ditt liv har stagnerat. Bor du i ett litet samhälle, så flytta till en större stad – eller tvärtom. Flytta till en helt ny del av landet. Eller varför inte slå på stort och flytta utomlands?
Det är givetvis en enorm utmaning, inte minst logistiskt – men om du kan, så våga ge det en chans. Att bryta upp från alla gamla trötta vanor och skapa en helt ny vardag med helt nya människor kan vara exakt det du inte visste att du behövde för att få fart på livsandarna igen.

5. Hjälp andra människor
Världen står i brand och massor av människor behöver hjälp. Du behöver inte leta längre än till ditt eget närområde för att kunna hitta de som blir överlyckliga för minsta lilla ideella insats. Dra till strå till stacken och bli volontär på något sätt. Att hjälpa andra ger två fantastiska effekter – du bidrar stöd till de som har det sämre ställt och ger din egen självkänsla en enorm boost.

Gör helst något redan idag

Skaffa självförtroendet du vill ha och kanske behöver

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap