Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Har du drömtjuvar runt omkring dig?


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns två typer av drömtjuvar där ute:

1. Bekymrade drömtjuvar - det är de som älskar dig så mycket att de inte kan stå ut med att se dig misslyckas med din dröm. De vill att du ska ha ett bekvämt och säkert liv (som de har). Och de vill dig faktiskt väl, men förstår inte att lycka för dig är att försöka nå dina mål, inte att alltid ha full kontroll över allt.

2. Avundsjuka drömtjuvar. Det är samma personer som känner att alla chanser redan har gått dem förbi. De har gett upp sina drömmar om att förverkliga sig själva och orkar inte se andra lyckas med det de själva inte gjort. De kommer att göra allt de kan för att få dig att ge upp också. Det finns inget värre för dessa människor än att se dig, obetydliga dig, gå förbi dem.


Så här gör du för att hantera dem:

1. Prata inte om dina drömmar med fel personer.
Misstaget som många med sköna planer gör är att hoppas att andra ska bli lika entusiastiska som de själva är över vad de hoppas kunna göra med sina liv. Det är provocerande för en del människor.
Och här är den hårda sanningen: Du ska akta dig för att prata om dina drömmar vid familjesammankomster. Om du inte tror mig - gör det så får du se hur de som älskar dig mest reagerar. De blir rädda att du ska ramla och slå dig när du försöker. Det är alltså inte av elakhet de försöker skjuta dina drömmar i sank - det är konstigt nog av omsorg. Så lär dig att vara tyst ända till du har lyckats och njut av att se förvåningen i deras ögon istället.

2. Dela bara med dig av det som lyckas.
Varje gång du lyckas med något så får det dig att tro ännu mer på det du gör och det ger dig mer självförtroende. När du delar med dig av sånt som lyckats så tar du bort deras makt över dig. Om du delar med dig av misslyckanden så ger det bara energi till dem som tror att du inte kommer att lyckas - de får det de visste från början bekräftat.

3. Ibland får du stöd - tror du.
Det kommer från personer som vill ge dig tips och råd om hur du ska nå dina mål fast de själva aldrig nått sina egna. De kanske pratar om att de har haft stora grejor på gång. De har haft idéer och de har haft chanser (och de skäms inte över att de inte gjort något åt dem konstigt nog). Det bästa är att lyssna artigt, nicka och tacka för intresset - och sedan göra som du vill i alla fall.

Alltså - Det tuffaste med att ha en dröm kan bli att slåss mot andra människors idéer om vad de tror att du kan klara av. Det räknar man inte alltid med. Men det sköna är att du kommer att se vilka som finns runt dig som verkligen är öppna och härliga människor.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap