Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Behöver du en digital avgiftning? (läs på egen risk)


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Jag har upptäckt något sensationellt. Kvinnor har förvandlats till det som småkillarna var på nittiotalet. Du ser det överallt. Kvinnor som ständigt tittar ner i en mobiltelefon och knappar på den. De gör det på bussen, på banken, i kön, på lekplatsen (med en hand på gungan) ja överallt. De gör det till och med när de promenerar.

På nittiotalet när mina barn var små och min son och hans kompisar var helt fixerade vid handhållna Nintendospel så tjatade samtliga mammor på dem. ”Men ska du inte bada nu?” och ”Nu är vi faktiskt utomlands och du kan inte bara sitta under en filt hela dagen med den där mackapären”.

Så kom tjugohundratalet. Nu är det främst kvinnorna som sitter där, helt borta från omvärlden och knappar på en manick. De gör det till och med när de är på middag hemma hos folk. Oartigt är ett för svagt ord, ohyfsat är mer passande. Men det går inte att säga något om det – det är som det är – ett accepterat beteende.

En annan intressant sak på temat digitalt ser man på Facebook. Par åker iväg på romantiska resor men tar sig ändå tid att uppdatera sin status på Facebook hela tiden: ”Sitter på ett mysigt café i Rom – kan man ha det bättre?”. Men, tänker jag, hur kommer det sig att de uppdaterar sin status i realtid när de har sin partner med sig och borde vara uppslukade av henne/honom.

Svaret på frågan är att de är digitalknarkare, men vilken är den riktiga frågan? Vad är det som gör att det är okej att låta mobiltelefonen avbryta eller ersätta den konversation eller det sammanhang man befinner sig i? När blev det inte oartigt?

Är det så att mobiltelefonen och datorn hjälper - och tillåter oss - att gömma oss från våra verkliga relationer för att vi av olika skäl inte vill sitta där ansikte mot ansikte med en annan person längre?
Om något inte intresserar oss just nu så har det blivit okej att titta på skärmen och se om det finns något, vad som helst som kan vara bättre.

Kan det vara så att på vägen mot att bli digitalknarkare så gömmer vi oss inte bara från andra utan också oss från själva och våra djupaste känslor?

Hur är det med dig – vad har du telefonen till egentligen?
Kan du lämna den hemma utan att känna dig orolig? Kan du stänga av telefonen när du äter middag eller när du pratar med någon ansikte mot ansikte? Om telefonen blippar till - kan du låta den ligga utan att genast kasta dig över den och se vem som vill dig något?


Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap