Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

9 sätt att identifiera vilken typ av gnällpelle du är


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla klagar och oroar sig för något. För att bli kvitt ditt självkritiska gnäll gäller det att ta reda på vilken typ av gnällpelle du är.

1. Undvikaren
Du har låg självkänsla och är överkänslig för kritik. Du gör allt för att tillfredsställa andra människor och blundar konstant för din egen vilja och dina egna behov för att inte riskera att andra ser dig som besvärlig, osolidarisk och jobbig..

2. Klängväxten
Du är som en klängranka och tror inte att du klarar någonting själv. I relationer har du svårt att lita på andra och är rädd för att inte räcka till och bli övergiven. Du klamrar dig fast vid din partner och är nästan beredd att utplåna dig själv för att slippa stå på egna ben. Du blir hellre illa behandlad än ger upp relationen.

3. Den passiv-aggressive
Du är konflikträdd och tiger heller än att säga ifrån, även om det innebär att du skadar dig själv. Du flyr undan jobbiga situationer genom att skjuta upp möten och saker som du inbillar dig alltid är jobbiga att hantera. Du brukar skylla på att du har glömt det ena och det andra.

4. Den besatte
Ingenting är bra nog. Dina krav på dig själv, och gärna även på andra, är orimligt höga och orealistiska. Du är en sann ordningsman och omgivningen ser dig som pålitlig, ärlig och rak – men ingen ser hur du håller på att kvävas av din inre perfektionist som gör att du aldrig kan koppla av eller njuta av något du gjort.

6. Neurotikern
Du är alltid på helspänn och redo att säga “Jaha, vad var det jag sa”? när skiten slutligen träffar fläkten (som du gärna påpekar kommer att inträffa för alla som kommer i din väg). Du lägger all din energi på att förbereda dig på att saker och ting kommer att krascha, misslyckas och gå om intet.

7. Depparen
Du fokuserar på ångest och tycker allt känns hopplöst och meningslöst. Du känner dig hela tiden missförstådd och motarbetad. Du drar dig undan och tycker att det är lika bra att du är ensam, så slipper andra också bli lika sårade och misslyckade som du.

8. Katastrofgeneralen
Du oroar dig för allt och ser kommande katastrofer i precis allt i din omgivning. Du tänker bara i ”worst case”-scenarion och är övertygad om att domedagen är nära. Du är lika övertygad att det inte finns någon lösning på alla problem, så det är lika bra att bara sätta sig ned och invänta det eviga mörkret.

9. Offret
Du intalar dig att allt elände som drabbar dig är sådant som du inte själv kan påverka eller förhindra. Du är övertygad om att du är ett offer och att ingen förstår eller bryr sig om att du lider, känner dig utnyttjad och kränkt. Allt är som det är, helt enkelt.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap